01.10.2024.

09:29

Foto: Peđa Milosavljević/printscreen

TV

Da li se Milo Đukanović vraća na mala vrata? Šta pokazuju rezultati izbora u Crnoj Gori? (VIDEO)

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost objasnio je epilog glasanja u Podgorici i Kotoru.

Informer

Stefan Srbljanović

-Epilog glasanja u Podgorici i Kotoru je poruka onim tirdesetoavgustovskim snagama koje su porazile režim Mila Đukanovića. Jakov Milatović se nije izjasnio da neće sarađivati sa Milom Đukanovićem. Ako se vratimo par meseci u nazad, vidimo da je on zahvaljujući opoziciji doveo do toga da padne vlast. DPS je pokazao stabilnost. To je stranka koja je 30 godina bila na vlasti dobila je 30% glasova što je zaista dobar rezultat. Taj jaz je nastao zbog sukoba snaga koje su porazile DPS. Oni iskusno čekaju šta će se desiti. Ti sukobi su bili teški i ogromni između Spajića i Milatovića. Milo Đukanović je čekao svojih pet minuta. Ja verujem u racionalnost ovih ljudi koji su pobedili da će prevazići nesuglasice među sobom. Svi su se kleli u to da žele da vide leđa Mila  Đukanovića. Znamo kako je živeo srpski narod pod vlašću Mila Đukanovića- rekao je Srbljanović.

Dražen Živković, urednik TV Prva Crne Gore rekao je da su izbori završeni pre dva dana, ali da rezultati tek treba da se utvrde.

Informer

Dražen Živković

-Na snazi je ono što je bilo u nedelju, a to je da Demokratska partija socijalista od 30 mandata ima 22. Za većinu je potrebno trideset. Priča o tome da se Demokratska partija socijalista vraća je priča za malu decu. Tašno je da tas na vagi čine Dritan Abazović i Milatović. Oni su zajedno sa 11% pali na 6%. Sam Jakov Milatović osvojio je 4 mandata, a imao je 5. Ako nastavi sa politikom destrukcije i ucena doživeće potpuni fijasko. Ovo je njegova poslednja štansa da se otrezni i shvati da ovo nije njegova borba protiv Mila Đukanovića gde su mu svi dali podršku. Ovo mu je jedinstvena prilika da povuče jedini ispravan potez, a to je da sedne za sto sa većinom i zajedno sa njima napravi vlast u Podgorici. To bi značilo da bismo imali stabilnu vlast naredne četiri godine. U kampanji su pale teške reči između partija Milatovića i Spajića. Teško da će doći do velkog pomirenja- rekao je Živković.