• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs/J.L.

09.09.2024

12:07

TRESE SE CRNA GORA! Udario brat na brata, Milatović žestoko napao Spajića: Imam dokaze!

Ata images / wiki

Politika

TRESE SE CRNA GORA! Udario brat na brata, Milatović žestoko napao Spajića: Imam dokaze!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović optužio je premijera i bivšeg partijskog kolegu Milojka Spajića da je, uoči pada 42. Vlade u kojoj su obojica bili ministri, imao intenzivnu komunikaciju sa kabinetom tadašnjeg šefa države Mila Đukanovića kako bi se usvojili određeni zakoni o kripto-valutama.

On je te navode izneo u emisiji "Jedan običan podkast" u kom je gostovao zajedno sa liderom Građanskog pokreta (GP) URA Dritanom Abazovićem, a čiji je autor šef poslaničkog kluba te stranke Miloš Konatar.

Šef države je kazao da nije ćutao nakon što je saznao da će doći do pada Vlade Zdravka Krivokapića.

- Mnogi su to prećutali, uključujući i sadašnjeg premijera. Ja kasnije, isto tako, saznajem da je on tada pokušavao da ostvari komunikaciju sa tadašnjim predsednikom (Milom Đukanovićem) i da je imao intenzivnu komunikaciju sa njegovim šefom kabineta (Miodragom Radovićem) jer mu je tad bilo važnije da se, koja god Vlada je na snazi, usvoje neki kripto-zakoni - rekao je Milatović, prenose podgoričke Vijesti.

Dodao je da je Spajić na taj način hteo dobiti podršku od poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) da zajedno sa 43. Vladom izglasaju zakon koji je već bio u proceduri.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

 

Na pitanje o kom periodu se radi, aktuelni šef države je odgovorio da se radi o kraju 2021. i početku 2022. godine.

Milatović je kazao da tad nije znao za Spajićevu komunikaciju, ali da sad ima dokaze, "kroz prepiske određenih ljudi iz kabineta gospodina Đukanovića".

Aktuelni predsednici države i Vlade Crne Gore bili su ministri u prvoj Vladi nakon smene DPS-a 2020. godine. Početkom 2022. godine izglasano je nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića, a novu, manjinsku je formirao Dritan Abazović, uz manjinsku podršku DPS-a.

Vladu su tada činili Abazovićeva URA, Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija i stranke manjina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija