17.03.2022.

09:00

Foto: printscreen

TV

IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Mladi glumac umesto bine, izabrao keramiku, ZARADA JE NEVEROVATNA!

Ivan Todorović keramičarski zanat počeo je da uči od najranijeg detinjstva uz svog oca. Već u desetoj godini zalepio je prvu pločicu i kako kaže, u to vreme, zanat je doživljavao kao obavezu i u njemu nije uživao. Dok su druga deca raspuste provodila igrajući se, Ivan je vredno radio.

Druga ljubav

Ljubav prema glumi rodila se takođe rano, u višim razredima osnovne škole, a mladić je shvatio da uz pomoć keramičarskog posla može ostvariti san i postati glumac.

- Škola glume, časovi, putovanja za Beograd sve je to puno koštalo, a bilo je moguće samo zahvaljujući keramici i novca koji sam tako zarađivao. Onda sam shvatio da bežim od nečega što meni priža neku drugu ljubav i odlučio da obe priče razvijam istovremeno. 

Vremenom je zavoleo keramičarski posao i shvatio da je i to svojevrsna umetnost, baš kao i gluma. Ivan se bavi kompletnom restauracijom kupatila.

Informer

Ivan Todorović

- Radi se i voda, kanalizacija, spuštanje plafona, keramika. I posao keramičara i gluma su zanatski poslovi. Kao što glumac uči kako da se ponaša na sceni, kako učiti monologe, kako se pravilno izražavati, tako i ovde učite kako zalepiti pločicu, kako uraditi vodu...

Ivan je glumu diplomirao u klasi Ivana Jevtovića sa monodramom "Ti odluči, ja ne mogu" koja govori upravo o keramičarskim poslovnim poduhvatima porodice Todorović.

- Napisali smo priču koja se tiče mog života. Zapravo, ispričali smo paralelno nekoliko njih koje su pratile tok keramike i glume.Ljudima je to neshvatljivo i nesvakidašnje, ali u mom životu to vrlo ima smisla i veze.

Informer

Ivan Todorović, glumac i keramičar

Mladi glumac ne krije da se nemali broj puta susretao sa predrasudama kada ljudi čuju da se bavi keramikom, ali ističe da ga to nikada nije doticalo. 

Mene ovaj posao ispunjava. Nije reč samo o tome da nešto radim i zarađujem, keramika je mnogo više od toga. Sve predrasude sa kojima sam se susretao, ne mogu da me dotaknu jer stvari kojima se bavim - ja istinski živim! Rano sam počeo da radim i dosta sam se žrtvovao i sve to doprinelo je tome da ne želim da odustanem. Mnogo sam dao, mnogo sam dobio tako da nikada neću odustati.    

Ivan ističe kako se posla keramičara nikada ne bi odrekao i da je u poslednje dve godine to njegovo primarno zanimanje od kojeg živi i koje ga ispunjava.

Mladim ljudima bih poručio da je najvažnije da pronađu sebe, ono u čemu su dobri i da danonoćno rade na tome jer, kako Ivan navodi, uspeh ne dolazi preko noći. Koliko date - toliko ćete dobiti!