14.03.2019.

16:12 >> 16:18

Foto:

Vesti

(VIDEO) SRBI PRVI "KUBOM" OBORILI AMERIČKI F-16 MNOGO PRE 1999! Dok čekamo S 300 SRBIJA ŽESTOKO UNAPREDILA UBICU I SOKOLA I STELTA!

Pilot Skot O Grejdi se katapultirao i preživeo, a usledila je potraga za njim po šumama Republike Srpske. Naime, muslimanske snage su tražile O Grejdija kako bi ga ubile, a za to bi, po starom običaju, mediji okrivili Srbe.

U emisiji "Lazanski direktno" na RTRS ovog događaja prisetili su se novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazasnki i njegov gost, dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra odbrane Republike Srbije.

- To je prvi slučaj obaranja F-16 sa "Kubom". Onaj F-16 koji je oboren kod Šapca je oboren Nevom. PVO RS se dobro pokazao - podsetio je Lazanski.

Dr Miloradović je rekao da je 2K12 Kub i dalje jedan od najrasprostranjeniji PVO na svetu, te da ga razne zemlje, pa i Srbija, modernizuju.

- Znatno je povećan i kvalitet radarske slike, otpornosno ometanje, brzina reakcije i pasivnost - kaže dr Miloradović i dodaje da je vojska Srbije na vežbama imala 21 pogodak iz 22 gađanja, koristeći modernizovane sisteme 2K12 Kub i Neva.

Lazanski je dodao da smo onda potrošili dosta raketa, a dr Miloradović je odgovorio da "imamo dovoljnu količinu raketa".

Dakle, Srbija je žestoko unapredila PVO sistem "KUB", koji modernizovani i u novom ruhu ulaze u naoružanje naše vojske. 

SRBIJI STIŽE U POMOĆ NAJJAČI MOGUĆI SAVEZNIK: I Brisel je ukapirao, ZOVE RUSIJU DA SREDI KOSOVO!

Da sve bude još bolje komplatan posao je izvršila domaća pamet, a nosioci projekta su VTI, Jugoimport, Elektronski fakultet iz Niša. Tako će Srbija imati čime da zaštiti svoje nebo dok ne stignu S 300 i BUK
 
Ono što se već zna jeste da KUB sada ima modernizovan radar P-12, koji je 1999. godine otkrio ponos američke avijacije, nevidljivi "F-117", koji je potom završio u njivama u Buđanovcima.

Vojska Srbije ovaj unapređeni radar odnedavno koristi i na raketnom sistemu PVO "Neva". 

Radar tipa P-12 namenjen je otkrivanju letelica. Modernizacijom radara, Vojske Srbije je dobila još  potpunije i preciznije informacije o situaciji u vazduhu, što omogućava brže i preciznije reagovanje.

AMERI, NEMCI, BRITANCI... HARADINAJ I TAČI VAS ZA*EBAVAJU, ili vi mislite da su SRBI GLUPI! Šta god da je TAKSE SU OSTALE!

Bitno je napomenuti da je "Radar P-12 modernizovan u potpunosti zahvaljujući domaćoj pameti. Na tome su radili stručnjaci Vojno-tehničkog instituta, a Vojska Srbije je dobila efikasniji radar, spreman i za buduća dodatna usavršavanja.

Kako saznajemo, gotovo svi glavni delovi radara zamenjeni su savremenim, a ceo proces praćenja ciljeva na nebu je digitalizovan, a ubrzana je i obrada dobijenih podataka. 

Među najvažnijim efektima modernizacije je i činjenica da radar P-12 danas neuporedivo bolje prepoznaje ciljeve na nebu.

NAJVEĆI BLEF NATO SAVEZA! Lazanski otkriva kako bi izgledala KOPNENA INVAZIJA na Srbiju 1999. godine i ZAŠTO DO NJE NIJE DOŠLO!

Osim toga povećan je i radarski dometa, koji je prethodno iznosio 250 kilometara u prečniku, odnosno do 25 kilometara visine.

Najvažnija inovacija je, međutim, to što operater koji upravlja osmatranjem više ne ne sedi u kabini radara, već na udaljenom bezbednom mestu.

Tagovi: