28.03.2019.

14:28 >> 14:30

Foto:

Vesti

(VIDEO) RUSKI MINISTAR VOJNIM REGRUTIMA: Obavezno pogledajte film Balkanska međa! Naši momci su heroji, TIME SE MORAMO PONOSITI!

- Nedavno sam gledao film „Balkanska međa". Svima bih preporučio da ga pogledaju, a naročito mladim ljudima stasalim za služenje vojnog roka - rekao je ministar.

Po njegovim rečima, bez obzira na neke nedostatke u scenariju film je "dosta dobar". Kako je naglasio, reč je o jednom od prvih filmova u tom žanru, u domaćoj kinematografiji, u potpunosti zasnovanom na stvarnim događajima.

Ministar je napomenuo da lično poznaje dvojicu učesnika u sukobu u Jugoslaviji. 

SJAJNA VEST ZA SRBIJU, SA KIM ĆE OTIĆI MILION ŠIPTARA?! Evropski parlament traži ukidanje viza Prištini!

- Oni su mi detaljno pričali šta se stvarno događalo. Politički film je vrlo blagovremen. Ne možemo se stideti toga što su naši momci heroji, time se moramo ponositi - rekao je Medinski.

Film ruskog režisera Andreja Volgina koji je premijerno prikazan 21. marta govori o operaciji ruske vojske koja je zauzela aerodrom Slatina na Kosovu i Metohiji 1999. godine. 

(VIDEO) AMERI ZAHTEVAJU: VRATITE NAM OLUPINU NEVIDLJIVOG! SRBIJA ODGOVARA: NEMA ŠANSE, TO JE RATNI TROFEJ!

Ovaj događaj prethodio je iznenadnom usiljenom maršu bataljona mirotvoraca RF iz Bosne na Kosovo. U filmu igraju Anton Pampušni, Goša Kucenko, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Gojko Mitić. U efektnoj epizodi u ulozi taksiste pojavljuje se proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica.

Rusko-srpska ratna drama "Balkanska međa" bila je proteklog vikenda najgledaniji film u ruskim bioskopima sa ostvarenim prihodom od 125,5 miliona rubalja.

Tagovi: