12.12.2019.

21:55

Foto:

Vesti

RUSIMA PUKAO FILM, TURSKI TOK ZAOBIĆI ĆE BUGARSKU, AKO NASTAVE DA SE INATE! Srbija (ni)je u opasnosti!

Putin je naveo da bi Rusija mogla da pronađe drugu rutu ako Bugarska bude otezala sa izgradnjom gasovoda "Turski tok".

- Ne mislim da treba da polazimo od pretnji gospodina Putina. Moramo da polazimo od sopstvenih interesa, naših ambicija - da li Bugarska može da ostane na evropskoj karti tranzita gasa nakon neuspeha 'Južnog toka'", rekao je Radev u intervjuu za bugarsku državnu televiziju BTV - prenosi Sputnjik.

Bugarski predsednik rekao je da vlada sa svoje strane ulaže napore, ali da je važno shvatiti da takvo odugovlačenje ima svoju cenu.

- Odugovlačenje ima svoju cenu. Moramo biti iskreni, ljudi to moraju da znaju. Mi, Bugari, dajemo svoj novac kako bi ruski gas mogao da dospe do Evrope - istakao je Radev.

POTEPALI SE BRATKO I BRATKO! Čiji je makedonski jezik - bugraski ili severno makedonski?! DA SE NE SVAĐATE, TO JE "SRPSKI SA PROMAŠENI PADEŽI"!

Prema njegovim rečima, Bugarska takođe treba da napravi analizu kada će se projekat isplatiti.

- Čujem mišljenja da će se to dogoditi za petnaest godina. Petnaest godina je dug period - smatra Radev i napominje da se za to vreme može izgraditi još više terminala za prirodni tečni gas i obezbediti diverzifikacija isporuka gasa.

Putinovu izjavu da Bugarska namerno odlaže realizaciju projekta treba da komentariše vlada, dodao je on.

Informer

Predsednik se takođe dotakao teme kupovine F-16. Bez obzira na reči premijera Bojka Borisova da Bugarska nije Srbija i Turska, a proces realizacije "Turskog toka" bio transparentan, kupovina aviona se ne može nazvati transparentnom, ocenio je šef države.

- I šta je zemlja uradila kad je on (Borisov) odjednom rekao - kupujemo F-16, jer mislim da je to najbolji izbor, pa ću čak i platiti odmah celokupan iznos - izjavio je predsednik.

OVO BOLI VIŠE OD SVEGA, ORBAN HRVATIMO UZEO SLAVONIJU I BARANJU, ponovo će se zavideti MAĐARSKOJ ŽUPANIJI U HRVATSKOJ!

lada Bugarske odobrila je u januaru plan za početak pregovora o kupovini borbenih aviona kompanije "Lokid Martin" F-16 od SAD, kako bi zamenila svoju flotu ruskih lovaca "MiG-29". Cena ovih aviona prema ugovoru iznosi 1,265 milijardi dolara.

Tagovi: