06.03.2020.

11:22

Foto:

Vesti

PENTAGON NIKAKO DA NAM OPROSTI PANCIR, TRAŽI OD SRBIJE DA SE ODREKNE RUSKOG ORUŽJA! Opet preti kaznom, tvrdi da je Moskva "maligna"...!

- Pozivamo sve naše saveznike i partnere da se odreknu transakcija s Rusijom koje rizikuju pokretanje sankcija prema Zakonu o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA). Više puta smo izrazili zabrinutost zbog nabavke ruske vojne opreme u Srbiji, uključujući planiranu kupovinu sistema Pancir, sa visokim vladinim zvaničnicima - navodi se u odgovoru Ambasade.

Ambasada ocenjuje da SAD i Rusija imaju vrlo različite vizije za budućnost Zapadnog Balkana i poručuje da Vašington snažno podržava evropski put Srbije i njen postavljeni cilj članstva u EU.

S druge strane, kako tvrdi, Moskva se "aktivno protivi zapadnoj integraciji regiona i nastoji da spreči rešavanje etničkih tenzija, marginalizuje uticaj SAD i EU, i uspori ili spreči zemlje Zapadnog Balkana da slede svoju, nezavisnu orijentaciju".

SUKOB PUTINA I LUKAŠENKA IZMIČE KONTROLI, AMERI I NATO VIDE PRILIKU DA ODVOJE BELORUSIJU OD RUSIJE! U fokusu je "Naftno pitanje"!

Svoje mišljenje o tome što je Srbija nabavila ruski raketni sistem "Pancir 1" krajem februara ove godine dali su američki Stejt department, Evropska unija i NATO.

Stejt department je tada pozvao sve saveznike i partnere da odustanu od transakcija sa Rusijom koje bi mogle da dovedu do uvođenja sankcija po Zakonu o suprostavljanju američkim protivnicima kroz sankcije (CAATSA).

ERDOGAN KLEKNUO PRED PUTINOM! Propao mu san o novom Otomanskom carstvu, evo kako je ustvari došlo do sukoba RUSIJE I TURSKE U SIRIJI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je Srbija u vojnom smislu značajno snažnija, nakon kompletiranja odbrambenog sistema "Pancir S1", čiju nabavku naša zemlja nije krila i sve je radila transparntno.

Tagovi: