18.04.2020.

15:59

Foto:

Vesti

KON O IZJAVI NESTOROVIĆA DA SMO POBEDILI VIRUS: Oko toga se nismo sporazumeli, prerano je to reći!

"Profesor Nestorović je optimista i ima takav pogled, nismo se oko toga još sporazumeli. Prerano je reći da smo pobedili virus. Jasno je da su prvomajski praznici vreme kada smo navikli na druženja, izlaske i sve ono što može da pokvari ovo što smo uradili. Ublažavanje mera sasvim sigurno će biti, to je jedino što mogu da kažem. Velika je potreba da se sve vrati u normalu. Popuštaće te mere, ovaj virus, pokazuju podaci, gasi se u većem delu Srbije i to je činjenica, ali moramo da budemo strpljivi. Treba reći da mi odlično stojimo. Ako upoređujemo podatke, a upoređuje se smrtnost na milion stanovnika, mi nemamo čega da se stidimo", istakao je Kon.

Podsetimo, Nestorović je u petak izjavio da smo virus pobedili i da nema potrebe za policijskim časom tokom prvomajskih praznika. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Informer

U Republici Srbiji je do 15 časova 18. aprila 2020. godine registrovano ukupno 5.994 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.462 osobe od kojih je 304 pozitivno. Nažalost, od posledica koronavirusa u poslednja 24 časa preminulo je još 7 osoba.

Na respiratoru je 126 pacijenata, dok je izlečenih 637.