21.04.2020.

10:37

Foto:

Vesti

NOVAČE, IGRAJ TENIS I NE MEŠAJ SE U POSAO STRUČNJAKA ZA MEDICINU! Šešelj se uključio u Jutarnji i uputio Đokoviću poruku!

Šešelj je u uključenju uživo u Jutarnji program Pinka izjavio da ne bi voleo da dođe u situaciju da prinudno vakciniše Novaka ili nekog drugog istaknutog sportistu, pevača, književnika...

"Treba ljudima objašnjavati kolko je to važno. Novak Đoković je veliki stručnjak u svom poslu, trenutno najveći na svetu i ja to poštujem i navijam vatreno za njega kad god igra i sviđa mi se što nastupa kao patriota gde god da igra", istakao je Šešelj.

On je dodao da Đoković ipak nije ekspret za medicinu i da to treba da prepusti stručnjacima.

"Nisam ni ja eskpert, ali imam neka osnovna znanja koja su potrebna svakom političaru, jer on mora da se u sve po malo razume. Imam dovoljno znanja da svakome sugerišem da je vakcina civilizacijska tekovina i ja se vakcinišem svake godine protiv gripa, ne znam ni kad sam počeo. Novak je stručnjak za sport i tenis, tu je bez premca. Ali za druge stvari, postoje drugi stručnjaci i treba ih poslušati", dodao je predsednik SRS.

Informer

Šešelj je dodao da smo, nažalost, imali i lekare koji su propagirali da ljudi ne treba da se vakcinišu.

"Ne možemo ljude na silu terati, ali možemo prvo vakcinisati sve lekare i medicinsko osobolje, i da se svake godine vakcinišu protiv gripa i svih drugih bolesti. Vidite koliko je pomogla beseže vakcina", zaključio je on.

Podsetimo, prvi teniser sveta pre nekoliko dana rekao je da lično nije za vakcinaciju i da ne bi voleo da ga neko primorava da dobije vakcinu kako bi mogao da putuje. Ovakva izjava podigla je prašinu, kako u srpskoj, tako i u svetskoj javnosti i kako bi pojasnio šta je tačno mislio, on i njegov tim su poslali saopštenje Njujork Tajmsu. Opširnije o tome čitajte OVDE.