07.06.2020.

13:10

Foto:

Vesti

(VIDEO) POLICIJA POKAZALA ŠTA SVE MOŽE! Pogledajte SPECIJALNE TEHNIKE, dokazali da su građani Srbije sa njima BEZBEDNI!

Na manifestaciji su pripadnici Unutrašnjih poslova izveli pokazne vežbe i dokazali da je srpska policija spremna da u svakom trenutku zaštiti građane. 

Tehnike spuštanja iz helikoptera

Pripadnici specijalne antiterorističke jedinici izveli su taktičku vežbu u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom MUP-a. Prikaz obuhvata izvođenje specijalnih alpinističkih tehnika desantiranja iz helikoptera.

Informer

Simulirana borba s napadačem

Kroz dogovorenu borbu simulirana je odbrana od udaraca rukom i nogom. Tehnikama samoodbrane demonstrirana je odbrana od padova, pretnje pištoljem, obuhvata, napada nožem i napada opasnim predmetom uz maksimalnu kontrolu lica.

Prikazna je i upotreba službene palice - tehnike vođenja prema licu koje je u zaštitnoj opremi koja se koristi u obuci polaznika. 

Informer

Prikazani karate udarci i tehnika padanja

Polaznici su prikazali karate tehnike - udarci rukom i nogom kao i odbrana od udaraca.

Lomljenjem daske prikazuje se preciznost udarca nogom.

Usledilo je izvođenje džudo tehnika i padovi koji su preduslov bacanja sa akrobatskim elementima, što je takođe izvedeno ispred Palate "Srbija".

Informer

Vežba Pištolj-kate

Veštine koje su stekli tokom obuke ispred Palate "Srbija" prikazuju polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Polaznici su prikazali borilačke veštine pod nazivom Pištolj-kate, koja predstavlja kombinaciju karate tehnika i stavova za gađanje vatrenim oružjem. To su demonstrirali kroz borbu sa zamišljenim protivnikom.