20.11.2020.

22:30

Foto:

Vesti

MUK, TUGA I SUZE: Vernici palili sveće u Sabornoj crkvi, telo patrijarha biće na odru ujutru!

U Sabornu crkvu, gde će sutra ujutru biti izloženo telo patrijarha Irineja, danas posle podne ulazio je veliki broj vernika koji su palili sveće i prisustvovali večernjoj službi uoči slave te crkve.

Informer

Pored vernika ispred Saborne crkve i Patrijaršije koja se nalazi prekoputa bio je okupljen i veliki broj novinarskih ekipa, međutim, niko od crkvenih zvaničnika nije želeo da daje izjavu za medije.

OVAKO ĆE IZGLEDATI OPROŠTAJ VERNIKA OD PATRIJARHA IRINEJA! Prenos kovčega u Hram Svetog Save, špalir, govornici i cela satnica za subotu i nedelju!

U telefonskom razgovoru starešina Saborne crkve protojerej stavrofor Petar Lukić potvrdio je za Tanjug da će telo patrijarha biti uneto u tu crkvu nešto pre početka liturgije u 9 časova, gde će biti održan i pomen. On je rekao da će vernici i građani moći tom prilikom da se oproste od upokojenog patrijarha, 45. poglavara SPC.

Informer

Nakon toga, u toku dana biće preneto u Hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste od njega, dodao je Lukić.

Patrijarh Irinej biće sahranjen u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u nedelju, nakon svete liturgije za upokojene, koja će biti služena od 9 časova i opela koje će potom biti održano.