• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.11.2020

20:11

OVAKO ĆE IZGLEDATI OPROŠTAJ VERNIKA OD PATRIJARHA IRINEJA! Prenos kovčega u Hram Svetog Save, špalir, govornici i cela satnica za subotu i nedelju!

Društvo

OVAKO ĆE IZGLEDATI OPROŠTAJ VERNIKA OD PATRIJARHA IRINEJA! Prenos kovčega u Hram Svetog Save, špalir, govornici i cela satnica za subotu i nedelju!

Podeli vest

Sahrana Patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo jutros, biće održana u nedelju u Hramu svetog Save

Kako "Informer" saznaje vernici neće moći da celivaju telo patrijarha Irineja, to jest neće moći da mu priđu fizički.

(VIDEO) SPC PREUZELA TELO POKOJNOG PATRIJARHA: Na zgradi Patrijašrije crna zastava, srpska trobojka na pola koplja, PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST!

Ova mera je, naravno, uvedena zbog virusa korona i povećanog broja novozaraženih.

Prenos kovčega iz Saborne crkve u Hram Svetog Save planirano je za 11.30, a poznata je i detaljna satnica programa sahrane patrijarha Irineja:

Subota, 21. novembar

8.30 - Doček zemnih ostataka patrijarha pred Patrijaršijom i unošenje u Patrijaršijski dvor. Pripadnici vojske RS uneće kovčeg u Dvor, a potom preneti u Sabornu Crkvu

8.35 - Mali pomen u dvorani Patrijaršijskog dvora

Foto: printscreen

9.00 - Sveta liturgija u Sabornoj crkvi (služašči: Mjestobljustitelj NJVPr Mitropolit dobrobosanski g. Hrizostom, Episkopi: šumadijski g. Jovan i kruševački g. David, arhijerjski namesnici - protojereji-stavrofori: Branko Mitrović, Branko Topalović, Božo Bakajlić i starešina Saborne crkve - Petar Lukić, Đakoni: Radomir Perčević i Damjan Božić)

11.30 - Prenos kovčega iz Saborne crkve u Hram Svetog Save. Pripadnici vojske RS će napraviti špalir ispred hrama, a unutar hrama beoradski sveštenici.

12.30 - Mali pomen u Hramu Svetog Save

Nedelja, 22. novembar

9.00 - Sveta zaupokojena liturgija (služašči Mjestobljustitelj NJVPr Mitropolit Hrizostorm i prisutni Arhijereji, 12 sveštenika i četiri đakona koje će odrediti Vladika Stefan i o. Vladaimir Vukašinović).

Na Liturgiji će besediti  Episkop bački Irinej.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

11.00 - Posle liturgije opelo. Arhijereji će služiti bez mitri, u panakamilavkama.

Nakon opela besediće: U ime beogradskih sveštenika od patrijarha će se oprostiti protojerej-stavrofor Petar Lukić. Mjestobljustitelj - NJVPr Mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik.

Sveštenici u epitrahiljima preneće kovčeg u kriptu Hrama, sveštenike će odrediti Vladika Stefan i o. Vladimir Vukašinović.

Na svetoj liturgiji i na opelu će pojati hor Hrama Svetoga Save i hor "Branko" iz Niša.

Foto: tanjug/Nikola Anđić

Prenos Svete zaupokojene liturgije i opela na RTS-u komentarisaće protojerej-savrofor prof. dr Vladimir Vukašinović.

Patrijarh Irinej preminuo je u petak u 90 godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je patrijarh izgubio pošto mu je zdravstveno stanje naglo pogoršano u noći između srede i četvrtka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AVAV SPASI SRBIJU I LEČI SE

pre 3 godine

AVAV je odlučio da drži govor i to je to. Kakva epidemija, kakvi bakrači ! Epidemiološka katastrofa i lockdown će biti u ponedeljak, ali u nedelju DOŽIVOTNI PREDSEDNIK PARTIJE ima da drži govor na sahrani, i tačka! Po svaku cenu !! Da nije simptomatično, bilo bi simpatično...

Ljubiša

pre 3 godine

Govor Vučića: "Poštovana Visosti, BDP je najbolji u Evropi, najbolji smo, ja, ja, i opet ja, gradimo pruge, malo nas j. ova Korona, ali dobri smo, evo ja, opet ja, sad ću ja..."

Spasko Imanjitz

pre 3 godine

sramota , radio je protiv srpskog naroda i reklamirao klasno diskriminativno drustvo i genetski prioritetnu englesku kraljicu ujedinjenih robovlasnika koji su financirali naciste , rasiste i teroriste , i bez odobrenja srpskog narode reklamirao je rimskosolomonsku oligarhijsku krunu i kuracdjordjewitze sa engleskog pedofilskog dvorca koji su bombardovali radnicku Jugoslaviju i ubijali srpsku decu uranijomom i dosli da pljackaju srpsku zemlju , teritorije i resurse , bez odobrenja srpskog naroda reklamirao je kuracdjordjewitze da im srpski narod budu dvorske sluge . Kruna i kraljevina nisu srpski simbol niti operativni sistem srpskog naroda vec saudijsko-rimskosolomonsko venecijanskooligarhijsko jevrejskog , Kruna je rimskosolomonski jezuitski simbol okupatora i genetski prioritetnih ujedinjenih babilonskih robovlasnika koji pljackaju srpsku zemlju i narod bas kao i sve ostale zemlje i narode , Kruna u prevodu znaci Korona a Korona je virus koji napada i vrsi genocid nad covecanstvom bas kao i nacisti i teroristi , sve je to jedna te ista rimskosolomonsko jezuitskovatikanska robovlasnicka okrunjena privatna firma koja radi na porobljavanju Srbije , Nije cudo sto Serbia znaci Servia a Servia znaci Dvorska Slugovija a Slaveni znaci Slaves , Slavs tj Robovi , tj . Porobljeni narod .

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija