03.12.2020.

11:12

Foto:

Vesti

KISIĆ SE SASTALA SA DIREKTOROM UNFPA! Zapošljavanje mladih fokus Ministarstva za rad i Populacionog fonda Ujedinjenih nacija!

Kisić Tepavčević istakla je da zapošljavanje mladih, žena i obezbeđivanje povoljnih uslova za povratak onih državljana Srbije koji su otišli u inostranstvo, predstavljaju fokus budućeg zajedničkog rada Ministarstva i UNFPA.

- Važno je uskladiti mere koje promovišu zapošljavanje, ali i one koje utiču na poboljšanje demografske slike Srbije, imajući u vidu da je to jedan od prioriteta rada Vlade Srbije - rekla je Kisić Tepavčević, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje da je mladima, a pre svega ženama, potrebno obezbediti povoljne uslove za rad, kako bi se lakše odlučili za osnivanje porodicanova, a da Strategija zapošljavanja za period 2021 - 2026 predstavlja značajan korak ka ostvarenju ovog cilja.

Informer

Direktor UNFPA Džon Kenedi Mosoti pohvalio je Srbiju, kada je reč o ravnopravnosti polova i uključenosti žena u politički život, s obzirom na to da su mnoge od njih upravo na visokim funkcijama.

Uveren je da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja u svim oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.