12.04.2021.

11:34

Foto:

Vesti

OD 19. APRILA MOGUĆ POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE! Brnabić o popuštanju mera!


Brnabić je, na pitanje novinara da li će doći do popuštanja mera, kazala da se očekuje da se 19.aprila deca vrate u škole.

"Razgovaraćemo tokom ove nedelje i o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom. Ali ne mogu ništa da prejudiciram. Zavisiće od stručnog dela Kriznog štaba i od brojki kovid pacijenata u bolnicama, kao i novoobolelima", objasnila je premijerka.

"Trudićemo da mere budu relaksirane čim to bude moguće i bezbedno", podvukla je Brnabić.

"Krizni štab će o tome još razgovarati ove nedelje, ako se nastavi stabilizacija epidemiološke slike u Srbiji, mi ćemo 19. aprila vratiti nastavu u škole", rekla je Brnabić.

Informer



Ona je pojasnila da će se nastava izvoditi na isti način, kao što je bio slučaj od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

"I tako će biti dok ne budemo imali u potpunosti situaciju pod kontrolom i dok ne pobedimo u vakcinaciji, kako bismo mogli da se vratimo normalnom životu", rekla je Brnabić novinarima u Prvoj beogradskoj gimnaziji, gde je prisustvovala predstavljanju novog portala "Moja srednja škola" i prezentaciji pametnih IT kabineta.