21.04.2021.

14:36

Foto:

Vesti

PATRIJARH PORFIRIJE POSLE SASTANKA SA ŠEFOM MISIJE OEBS: SPC uvek za rešavanje problema u regionu!

Patrijarh srpski g. Porfirije je tokom susreta sa g. Bratuom naglasio značaj međuverskog dijaloga kao načinu postizanja i očuvanja mirnog i skladnog suživota, ističući da je Srpska Pravoslavna Crkva uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu.

Patrijarh Porfirije je istakao da u tom smislu izuzetno ceni napore Episkopa raško-prizrenskog Teodosija i njemu područnog sveštenstva i monaštva koje su određeni pojedici i organizacije pokušali da lažno i nepravedno optuže sa očitom željom da unesu nemir i ugroze opstanak monaštva i preostalog srpskog življa na Кosovu i Metohiji.

Šef Misije OEBS-a g. Bratu je upoznao Patrijarha srpskog g. Porfirija sa aktivnostima te međunarodne organizacije, ističući da poštuje napore patrijarha Porfirija na izgradnji mira i stabilnosti i da u tom smislu može očekivati njegovu punu podršku, jer je jedan od njegovih prioriteta u radu da pomogne razvoj verske tolerancije u društvu. 

Prijemu su prisustvovali šef za politiku i koordinaciju pri Misiji OEBS-a u Republici Srbiji g. Đovani Gabasi i šef Кabineta Patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević.