14.05.2021.

09:59

Foto:

Vesti

VAKCINA JE PATRIOTSKI ČIN! Dr Kon: Virus je u nok-daunu, sada ga treba proterati iz zemlje!

- Sada je vakcinacija stvarno jedini izlaz, i to je stvarno patriotski čin. Virus je u nok-daunu, sada ga treba proterati iz zemlje - kazao je Kon Radio-televiziji Srbije (RTS).

Kon je naveo da je epidemiološka situacija sve bolja, da je zabeležen pad broja  novozaraženih u Beogradu i ostatku Srbije i da je to dobar pokazatelj.

- Još nema posledica produženih praznika. (...) Sada se potpuno jasno vidi da gde je obuhvaćena vakcinacija, tamo brže pada broj novozaraženih - rekao je on.

Govoreći o vakcinaciji mladih i predstojećim proslavama mature, Kon je poručio roditeljima da ukoliko žele bezbedne proslave, da mladi moraju da se vakcinišu.

- Prošle godine smo imali eksploziju posle proslava matura, i nisu toliko maturanti, nego su to bile i proslave godišnjica. Te mature su nas odvele u veliki talas u junu - dodao je on.

Na pitanje o organizaciji okupljanja, koncerata i svadbi, Kon je poručio mladencima da se postaraju, kada bude omogućeno organizovanje, da njihova svadba ne ostane zapamćena po zaražavanju.

- Mladenci mogu da kažu zvanicama da budu testirani, da se vakcinišu ili da nose maske. Nema drugog načina - rekao je Kon.