28.06.2021.

15:03

Foto: Kosovo online

Vesti

PATRIJARH PORFIRIJE SLUŽIO POMEN KOSOVSKIM JUNACIMA! Na Gazimestanu se okupilo oko 2.000 Srba

- Knez Lazar i sveti kosovski mučenici pokazali su nam put kojim treba da idemo - poručiio je patrijarh okupljenim građanima.

Pomenu na Gazimestanu je prisustvovalo oko 2000 Srba sa svih krajeva Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Okupljeni građani su pevali narodne kosvske pesme.

Patrijarh je prethodno u manastiru Gračanica poručio da svaki put kada dolazimo na Kosovo i Metohiju dubinski znamo da smo se vratili u svoj dom.

"Svaki put kada dođemo na ovu zemlju dubinski znamo da smo se vratili u svoju očevinu. O tome svedoči ova sveta Gračanica, Visoki Dečani, Pećka Patrijaršija, Bogorodica Ljeviška, toliko svetinja svedoči o tome da je ovo dom", rekao je patrijarh tokom liturgije služene povodom Vidovdana.

Informer

Patrijarh Porfirije je istakao da i Albance vidimo kao svoju braću i da je siguran da se možemo itekako ne samo razumeti, nego i živeti zajedno, rasti i graditi.

GRAČANICA JE NAŠE IME I PREZIME, NAŠE OKO, NAŠE SRCE - DA LI BISTE DOZVOLILI DA VAM IZVADE OKO I IŠČUPAJU SRCE? Foto/Video

I ove, kao i svake godine, Gazimestan obezbeđuje tzv. kosovska policija, koja na ulažu pretresa rančeve i torbe.

TAKOZVANA KOSOVSKA POLICIJA POD PUNIM NAORUŽANJEM, brane Srbima da stignu na Gazimestan! Više mladića skinuto, evo šta se događa!

Članovi tzv. kosovske policije na ulazu u Gazimestan zaplenili su majice pojedinih srpskih mladića, koje su smatrali provokativnim i na koje gledaju, kako se navodi, kao na "podsticanje na mržnju".