15.08.2021.

08:50

Foto: clipart

Vesti

A OD MLADOŽENJE - KORONA! Čak 200 zvanica se žalilo na simptome posle svadbe!

Dobro poznata rečenica koju muzikanti izgovaraju na svadbenim i drugim veseljima, obično onda kada se ispunjavaju muzičke želje, "za mladence i sve goste..." ovog puta na jednom veselju mogla je da bude nastavljena sa: "koronavirus uz pečenje i mladenačku tortu".

U jednom beogradskom restoranu prošlog vikenda je održana svadba sa oko 200 gostiju. To nije ništa neobično, a ne bi bio ni problem da mladoženja nije bio pozitivan na koronavirus, a da ni sam to nije znao. Kako običaji nalažu, svih 200 zvanica se sa mladencima grlilo i ljubilo, nazdravljalo i igralo. Nekoliko dana nakon svadbe gosti su, jedan po jedan, počeli da osećaju prve simptome koronavirusa.

Alo! saznaje da se mladencima do sada javilo oko tridesetak gostiju koji su dobili simptome i koji su sigurno zaraženi. Ovih dana se očekuje još poziva po pitanju toga, nažalost.

Nije znao da je bolestan

- Nemam šta da kažem, moj sin je bio bolestan. Naravno da nije namerno takav došao na svadbu i da nije namerno zarazio ni sebe, a ni druge, ali ishod je isti, ljudi su bolesni i niko ne zna da li će proći lakše ili teže - kaže za Alo! majka mladoženje, kojem je, kako kaže, svadba presela.

Dodala je da mladić ni sam ne zna gde se zarazio i bio je ubeđen da je tokom prethodne zime preboleo koronu na nogama.

- On je zimus bio šmrkav, malaksao i bio je siguran da je korona jer je imao sve simptome. Nije se testirao jer je temperaturu imao samo jedan dan i nije mu bilo teško. Tako je bio ubeđen da je bezbedan i za sebe i za okolinu i da ima antitela - objašnjava ona.

Zaražena i mlada

Mlada je, kako kažu, koronu preležala pre godinu i po dana, na samom početku prvog talasa, pa se nadala da je i ona bezbedna, međutim, danas i ona ima simptome.

- Najgore je što izgleda da se snajka zarazila, a trudna je četvrti mesec. To je osetljiv period i svi smo zabrinuti za nju, posebno što u komšiluku imamo trudnicu koja je imala užasne komplikacije i jedva je rodila dete. Bilo je u KBC „Dragiša Mišović“ i provukli su se kroz iglene uši - kaže ova zabrinuta majka.

Ekipa Alo! razgovarala je i s tri gosta koja su se zarazila na zabavi.

- Svadba je bila lepa, ali kako mi temperatura raste, raste i kajanje što sam otišao tamo. Nisam verovao da je ta korona toliko teška stvar i bio sam ubeđen da sam jak čovek kada me je zaobilazila ovako dugo. Dok mi se kosti lome od temperature, samo molim Boga da ovo što pre prođe - kaže za Alo! M. L., jedan od svatova.

Ovakav scenario, kako nam je rekla upravo majka mladoženje, nije jedinstven ovih dana. Naime, kada se za njihov slučaj pročulo u familiji, svi ih zovu telefonom i teše ih da su čuli za mnogo sličnih situacija.