• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2021

22:46

NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO Osobe koje su primile ovu vakcinu i nakon ŠEST MESECI imaju VISOK NIVO ANTITELA!

Vesti

NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO Osobe koje su primile ovu vakcinu i nakon ŠEST MESECI imaju VISOK NIVO ANTITELA!

Podeli vest

Nova studija pokazala je da su osobe koje su dvaput imunizovanje vakcinom Moderne i šest meseci nakon druge doze imale visok nivo antitela na virus koji uzrokuje kovid-19, uključujući i delta varijantu

Kompanija je izvestila da je zadovoljna rezultatima studije obavljene na manjoj grupi volontera te očekuje da bi novi podaci mogli pridoneti novim saznanjima o potencijalnoj doimunizaciji.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu "Sajens", temelje se na nasumičnom uzorku od osam dobrovoljaca iz triju starosnih grupa među kojima je praćen nivo antitela.

Zaključeno je da su antitela protiv svih poznatih varijanti korona virusa bila prisutna u organizmu i šest meseci nakon druge doze, uključujući i delta varijantu, preneo je portal Index.hr.

- Zadovoljni smo ovim novim podacima koji ukazuju na to da se visok nivo antitela među vakcinisanima dvema dozama vakcine Moderne protiv kovida-19 održala kroz šest meseci, uključujući i varijantu koja izaziva najviše zabrinutosti
- deltu - rekao je izvršni direktor Moderne Stefan Bansel.

- Očekujemo da će ovi podaci, kao i sve više dokaza iz stvarnog života, pridoneti većem broju informacija koje će koristiti zdravstvenim regulatornim telima u odlučivanju o tome kako i kada eventualno primeniti i treću dozu dodatnu dozu - dodao je on.

Foto: Reuters

Kolektivni imunitet - mit!

Podsetećamo, Profesor Endrju Polard, koji rukovodi timom za razvoj vakcina u Oksfordu, smatra da je treća doza vakcine nepotrebna i da postizanje kolektivnog imuniteta nije moguće.

Polard kaže da to što vakcine nisu do sada zaustavile širenje koronavirusa znači da je kolektivni imunitet postao "mit".

Profesor je objasnio da da delta soj može da zarazi i vakcinisane ljude onemogućavajući postizanje kolektivnog imuniteta čak i sa visokim obuhvatom vakcinacije. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija