• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.08.2021

10:13

KOLEKTIVNI IMUNITET JE MIT! Tvorac Astra Zeneke tvrdi da je TREĆA DOZA vakcine NEPOTREBNA!

Vesti

KOLEKTIVNI IMUNITET JE MIT! Tvorac Astra Zeneke tvrdi da je TREĆA DOZA vakcine NEPOTREBNA!

Podeli vest

Profesor Endrju Polard, koji rukovodi timom za razvoj vakcina u Oksfordu, smatra da je treća doza vakcine nepotrebna i da postizanje kolektivnog imuniteta nije moguće

Polard kaže da to što vakcine nisu do sada zaustavile širenje koronavirusa znači da je kolektivni imunitet postao "mit".

Profesor je objasnio da da delta soj može da zarazi i vakcinisane ljude onemogućavajući postizanje kolektivnog imuniteta čak i sa visokim obuhvatom vakcinacije.

- Problem je što ovaj virus nisu male boginje. Ako se 95 odsto ljudi vakcinisalo protiv malih boginja, virus ne može da se širi u populaciji - rekao je on pred parlamentarnim odborom.

Foto: Reuters/Henry Nicholls

Prema njegovim rečima, treća doza vakcine u ovom trenutku nije potrebna i višak bi trebalo donirati drugim državama.

Polar veruje i da bi odluka o vakcinaciji trećom dozom trebalo da se zasniva na naučnim istraživanjima naglasivši da zasad ne postoji nijedan dokaz o povećanju teških oblika bolesti i smrtnih slučajeva kod osoba koje su primile dve doze vakcine.

Simptomi zaraze delta sojem korona virusa koji se javljaju kod onih koji nisu vakcinisani i onih koji su delimično ili potpuno vakcinisani se razlikuju, više o tome možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija