06.09.2021.

10:46

Foto:

Vesti

OD SUTRA NOVO PRAVILO ZA KAFIĆE U BEOGRADU!


Precizirao je da restorani mogu da emituju muziku unutar objekta, ali da ona mora da bude prilagođena tako da se ne čuje u bašti.

Na taj način će se, istakao je Vesić, zaštititi desetine hiljada ljudi koji su izloženi maltretiranju od strane ugostitelja.

Vesić je obrazložio da ova odluka važi za čitav grad, osim za tri zone koje obuhvataju Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje.

Na te zone, koje su važne za turizam grada, primenjivaće se novi Zakon o buci koji je u proceduri, rekao je Vesić i naveo da taj zakon Gradu daje veoma široka ovlašćenja.

"To znači da će svaki naš komunalni milicionar imati merač buke kojim će na licu mesta utvrđivati nivo buke i moći će odmah da zatvori objekat, da oduzme sredstvo sa koga se emituje buka, a kazne su vrlo rigorozne", istakao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Informer

Svim ugostiteljima je poručio da poštuju donetu odluku i dodao da nadležni obilaze sve restorane na teritoriji grada koji emituju muziku i upozoravaju vlasnike restorana na rigorozne kazne.

Vakcinacija

Govoreći o vakcinaciji, Vesić je rekao da je njegov predlog da za ulazak u pozorišta građani moraju da se vakcinišu ili dokažu da nisu zaraženi.

"Nadam se da će Krizni štab to dozvoliti jer u tom slučaju možemo da radimo sa punim kapacitetom i u pozorištima i drugim institucijama. Grad nema svoje bioskope, ali mislim da je to rešenje i za njihov rad", rekao je Vesić.

Podsetio je da je sinoć dočekao Plasida Dominga koji će u sredu imati veliki koncert na Tašmajdanu i istakao da će tada na stadion ući samo oni koji su vakcinisani i koji imaju negativan test.

Tableti za učenike

Vesić je govorio i o tabletima koje će dobiti 67.592 učenika od trećeg do šestog razreda, a čija je podela već počela.

Podsetio je da su prošle nedelje tableti podeljeni u Barajevu, Savskom vencu, Starom gradu i Rakovici.

"Od danas počinje podela tableta na Čukarici gde imamo 18 škola, zatim u Zemunu u 20 škola, u sredu su na redu Surčin i Grocka koji ukupno imaju 13 škola, pa Zvezdara koja ima 13 škola i Vracar sa sedam škola", najavio je Vesić.

Informer

Za poslednju nedelju su, kaže, ostali Novi Beograd i Sopot sa 24 škole, a 14. septembra biće podeljeni u opštinama Lazarevacu i Obrenovac, gde ima 20 škola.

"U Mladenovcu i Voždovcu tablete ćemo deliti 15. septembra u 25 škola i 16. septembra na Paliluli, koja ima 17 škola", dodao je Vesić, navodi se u saopštenju.

Skver "Milene i Gage"

Govorio je i o skveru "Milene i Gage", koji je izgrađen između ulica Mileševske i Cara Nikolaja na Vračaru.

"Skver Milene i Gage je u neposrednoj blizini gde su naši glumci živeli, dok će tabla sa novim naziviom biti postavljena 14. oktobra - na trogodišnjicu od smrti Milene Dravić", naveo je Vesić.

Dodao je da će glumci Beogradskog dramskog pozorišta na tom skveru 17. septembra odigrati omaž Mileni i Gagi.

"Od jednog neuređenog prostora dobili smo fantastično mesto za pozorišne predstave, književne večeri i koncerte", naveo je Vesić i najavio potpuno uređenje trga kod Crvenog krsta.