04.11.2021.

10:03

Foto:

Vesti

JOVANI IZ AUTOMOBILA UKRALI NOVČANIK, DOKUMENTA I TELEFON! Lopovima pažnju privukle kutije ZA POMOĆ MALOJ VANJI?! /VIDEO/

- Ukrali su mi novčanik sa svim svim dokumentima, torbu od lap topa i telefon. Ako neko nađe dokumenta na ime Jovana Ristić da se javi Ulica Brace Vučković 42 Bele vode - stoji u objavi.

Jovana je objasnila da su stvari ukradene tako što je neko razbio staklo na automobilu i pokupio sve vredno. 

- Torba se nije mogla videti. Pokrivena je ogromnom kesom i crna jakna preko. Verovatno su im pažnju privukle kutije za novac koje služe za skupljanje pomoći za moju bratanicu Vanju Malović. Auto ispred lokala i deli me dva metra od njega. Sve se desilo u 45 minuta - objasnila je Jovana.

Jovana je tetka od Vanje Malović, devojčice koja boluje od retke bolesti spinalne mišićne atrofije, poznatije kao SMA tip 1. Za najskuplji lek na svetu "zolgensmu" i terapije treba da se prikupi 2,5 miliona evra, zbog čega im je potrebna pomoć humanih ljudi.

U torbi su bili papiri za Vanju, dozvole za rad na opštinama širom grada, policijske dozvole za skupljanje pomoći maloj Vanji, sve to u ovom trenutku otežava prikupljanje novca za lečenje, a svaki minut je dragocen.