19.11.2021.

16:26

Foto:

Vesti

MINISTAR ZLATIBOR LONČAR APELOVAO: Vraćamo se normalnom životu ako se mladi vakcinišu!

Prema njegovim rečima, ankete su pokazale da najveći broj mladih na pitanje zašto ne želi da se vakciniše odgovara sa "ne zna".

- Ideja je da se u promociji vakcinacije na fakuletima uključe i studenti, posebno Medicinskog fakulteta gde je vakcinisano više od 90 odsto studenata. To je u planu da se radi u budućnosti, da naši stručnjaci više idu na fakultete, posebno one gde je manje vakcinisanih, ali i da uključe i studenti medicine - rekao je Lončar na panelu "Imunizacija mladih".

Apel

Mladi, vakcinišite se! U poslednjem talasu epidemije obolevali su i mladi u velikom broju, a ne zna se kakav će biti sledeći talas.
Zlatibor Lončar

Ministar Lončar je napomenuo da je na Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu vakcinisano više od 60 odsto studenata, dok je na Veterinarskom vakcinu primilo nešto ispod 60 odsto studenata.

- Znači da može, od vas zavisi, tu smo da razjasnimo koje su vaše dileme i da vam kažemo samo činjenice! Jedini zadatak zdravstvenih radnika je da uradimo sve da spasemo zdravlje i živote vas i vaših roditelja i kroz to gledajte sve mere koje donosimo. Država ima obavezu prema onima koji su se vakcinisali i ispunili svoju obavezu, a koji treba da budu glasniji i da se bore za svoja prava. Oni koji su protiv vakcine ubedili su vas da su oni elita, a vakcinisani se ne čuju. Tražite svoja prava jer ste se vakcinisali i zaslužujete najveću bezbednost gde god da ste - istakao je Lončar.

On je pozvao studente da se vakcinišu navodeći da su u poslednjem talasu epidemije obolevali i mladi u velikom broju, a da se ne zna kakav će biti sledeći talas.

- Treba da reagujemo na situaciju u kojoj se nalazimo, a ne da se bavimo predviđanjima - poručio je Lončar.