23.01.2022.

12:59

Foto:

Vesti

Evo na koji način do jakog imuniteta! ON JE PRVA LINIJA ODBRANE NAŠEG ZDRAVLJA!

- Snaga stečenog imuniteta zavisi od našeg načina života, tačnije, od toga kako se hranimo, koliko smo fizički aktivni i kakav je kvalitet našeg sna. Kada se ovi parametri poslože, dobijamo skoro savršenu podlogu za jak imunitet i zdravo telo -  objašnjava Miloš.

Kvalitetan san

Da bi san bio kvalitetan, mora biti dovoljno dug

Šta podrazumeva izbalansirana ishrana?

- Izbalansirana ishrana podrazumeva da u toku dana imamo redovne obroke, tri do četiri, zavisi od realnih potreba.

Miloš naglašava da jedan zdrav obrok treba da sadrži protein, kompleksne ugljene hidrate, zdrave masti i vlakna.

- Neredovna i loša ishrana dovodi do problema probavnog sistema, hormontalnog dizbalansa i samim tim do pada imunog sistema.

Jak imunitet u doba korone

- Sada u doba koronavirusa jak imunitet je vrlo važan za zdravlje čoveka. Pored uredne ishrane, redovne fizičke aktivnosti i redovnog sna postoji još jedna stavka koja pomaže pri jačanju imuniteta, a to je kompleks vitamina. Tada ćemo biti sigurni da smo učinili sve što je do nas - zaključuje Miloš.

Fizička aktivnost

- Fizička aktivnost je jedan od glavnih alata za jačanje, kako tela tako i mentalnog sklopa - kaže Pešić za Informer.

Težinski trening u kombinaciji sa kradio treningom tri do četiri puta nedeljno pomoći će vašem telu da bude zdravo i funkcionalno, samim tim odoleva stresu koji emituje vaša sredina, objašnjava trener.

 

KO JE IMAO KORONU, OVE STVARI NI SLUČAJNO NE SME DA RADI! Mogu ih koštati života!

Redovan san

- Redovan san je nešto što znamo da zanemarimo često. Da bi san bio kvalitetan, mora biti dovoljno dug (šest do osam sati) i pored toga mora da se odvija u određenom vremenskom intervalu.

Naglašava da će odlazak na spavanje pre ponoći i buđenje u cik zore dati vašem telu adekvatan oporavak od prethodnog dana i elana za dan koji sledi.