28.01.2022.

12:45

Foto: Shutterstock

Vesti

REŠEN MATEMATIČKI ZADATAK KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE! Učiteljica dala odgovor na goruće pitanje - POGLEDAJTE REZULTAT!

Matematički zadatak za 4. razred osnovne podigao je korisnike društvenih mreža na noge. 

Naime, kako smo već pisali, na društvenoj mreži Tviter pojavio se matematički zadatak koji mnogi nisu mogli da reše, pa je tako maltene došlo do "rata" između korisnika ove mreže.

Lena i Olja štedele su novac. Lena je uštedela tri puta više dinara nego Olja. Za mesec dana Olja je uštedela tri puta više novca nego što je imala, a Lena još onoliko novca koliko je imala ušteđeno. Ko je uštedeo više novca i koliko puta više? - piše u zadatku iz matematike za četvrti razred osnovne škole.

Rešenja su bila razna, a niko nije siguran u tačnost.

Kako bismo okončali ovu dilemu koja već danima muči naše građane, pozvali smo učiteljicu Ivu Mandušić, koja radi sa decom u produženom boravku, da reši zadatak.

Učiteljica je nakon analize zadatka kazala da rešenje već vidi i da uopšte nije teško kao što izgleda, a onda je odgovorila na pitanje koje sve zanima - ko je uštedeo više novca i koliko puta više?

- Lena je uštedela dva puta više novca - konačno je rešenje ističe učiteljica koja je zajedno sa svojim učenicima četvrtog razreda rešila zadatak.

Informer

Rešenje zadatka

- Nije teško, deca su uz moju malu pomoć veoma brzo rešila zadatak- poručila je ona.

Bonus video: