Vesti
Oko ovog jela svađaju se Srbi i Albanci! Priprema se jako dugo, podseća na palačinke ali nije to!
Redovac, rednica, flija, filija...postoje mnogi nazivi za ovu pitu koja se priprema na tradicionalan način i svojstvena je narodu sa Kosova. Priprema se slično kao palačinke, a nadev je od sira i kajmaka. Interesantno je da je pita sa sličnim receptom i imenom stari specijalitet topličkog kraja.
Mnogi koji su imali prilike da probaju ovaj južnjački specijalitet bili su oduševljeni. Ova pita nije baš jednostavna za pripremu, a potrebno je i izdvojiti vreme, uzevši u obzir da se peče ispod sača nešto više od tri i po sata i sastoji iz više slojeva testa.
U originalnom receptu, koji je jako jednostavan, stoji da se pravi tako što se brašno, so i voda sjedine i napravi se gušće testo koje treba malo da odstoji. U velikoj tepsiji sipa se u tankom sloju pripremljeno testo (kao za palačinke), pa se potom stavi ispod zagrejanog sača. Svaka kora potom se premazuje sirom, kajmakom i maslacem i pojedinačno zapeče. U nekim varijantama u nadev od kajmaka i sira mogu se dodati i planinski začini kao što su čubrica i majčina dušica. Nakon što se ispeku svi slojevi, jelo se seče u kocke i jede poluohlađeno, najbolje uz kiselo mleko.