01.06.2022.

15:43

Foto: Pixabay/printscreen

Vesti

SRBI BEZ ZALIHA HRANE NE IDU U GRČKU! Da li stvarno nosimo i paradajz na letovanje?

Grčka važi za najpopularnije mesto za letovanje među Srbima. Dobro je poznato, sezonske cene u Grčkoj su paprene, a kako bi putnici jeftinije prolazili, oni se opremaju namirnicama.

Ovakve stvari se u našem narodu rade oduvek, a sa vremenom su postale nešto potpuno uobičajeno. Zanimljivo je da pojedini turisti iz Srbije nose čak i skuvane obroke.

Informer

Grčka

- Moja tetka je pre par godina uredno spremila više vrsta kuvanih jela, a potom ih zamrzla. Na dan putovanja, zamrznuta jela spakovala je u onu prenosivu torbu-frižider i uputila se u Grčku. Kako mi je rekla, svi su lepo ručali, a trošak na hranu im je bio minimalan - kazala je za Informer Ana Matić.

Ivana Tomić sa druge strane kaže da ne nosi hranu zbog ekonomičnosti, već zato što zna da tako jedu domaću hranu.

- Mi ne nosimo ništa specijalo, samo osnovne stvari za doručak. Tako se osećam sigurnije. Volim da ponesem domaću pršutu, jaja, kajmak, slaninu. Čisto da imamo za doručak.

Informer

Ajvar

Naziv "paradajz turisti" iz godine u godinu postao je sve popularniji, a za Informer ga je demantovala MIljana Papić.

- "Paradajz turisti" su samo urbana legenda, mislim da se takve nemirnice ne nose na letovanje. Mi na primer volimo da kupujemo sveže Grčko voće i povrće.

Kako uvek u svemu postoje "biseri", saznali smo da je prošle godine došlo do jednog od njih. Majka i ćerka su iznajmile smeštaj radi "letovanja", a potom su uhvaćene kako prave zimnicu i peku ajvar. Glavni razlog za ovaj čin bila je štednja struje.