06.06.2022.

20:57

Foto: printscreen

Vesti

ZA MENE JE FAKULTET SVETINJA! Oglasio se jedan od profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, evo šta je izjavio

Kako je nedavno društvenim mrežama odjeknula vest o raznim uznemiravanjima na pomenutom fakultetu, Andrej je izjavio sledeće:

Nedavno je Arhitektonski fakultet sproveo anketu gde su studenti birali svog omiljenog profesora/asistenta. Među prvih šest, našlo se i moje ime. Za mene je fakultet svetinja, što za ovih desetak godina rada zna nekoliko stotina studenata koji su pohađali moje vežbe, kao i kolege sa kojima sam radio. Istina je da se ne sviđa mnogima što insistiram na znanju i napornom radu, a ocene ne poklanjam. U moju profesionalnost u radu su svi dobro upućeni. Imam pametnija posla nego da komentarišem anonimne i izmišljene navode i tabloidne naslove, kojima bi neko da me javno diskredituje. Svi znamo čiji je to mehanizam rada, a opšte je poznato da danas sve može da se naruči. Verovatno sam se zamerio i onima koji zagađuju prirodnu sredinu, a njima nije problem da čoveka oblate. Uostalom, postoje institucije kojima je posao da sve ovo istraže i provere. O ovoj temi i ovim povodom neću se više oglašavati - zaključio je on.

Informer

Andrej Josifovski

Podsetimo, pre nekoliko dana na društvenoj mreži Instagram pojavio se profil pod nazivom anketa_arh.bg, a na kojem su objavljivane ispovesti studenata i studentkinja o svakodnevnim uznemiravanjima na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Akademci su tamo pisali o seksualnim i fizičkim zlostavljanjima, kao i o vređanju na verskoj i rasnoj osnovi.

Informer.rs je stupio u kontakt sa dekankom Arhitektonskog fakulteta, čiju izjavu vam prenosimo u celosti:

O svemu što navodite uprava je prvi put saznala, kao i vi, sada preko društvenih mreža. Univerzitet i Fakultet po ovom pitanju imaju definisane procedure i pravne okvire u skladu sa kojim ćemo najhitnije postupiti. Preduzećemo sve mere koje su u ovakvim sličajevima propisane zakonom.