12.07.2022.

09:30

Foto: printscreen

Vesti

KOKAIN DANAS MOGU SVI DA PRIUŠTE! Psiholog objašnjava: Mladi nemaju samopouzdanje, drogiraju se jer im je to IN

Psiholog Rangelov navela je da se mladi nalaze u sve težem stanju zbog konzumiranja droge.

- Sve više se mladi javljaju kod nas u veoma teškom stanju. Odmah se kreće sa težim drogama. Dolaze u paranoji i psihozi i tim nekim stanjima koja zahtevaju hospitalizaciju i stručnu pomoć. U poslednje vreme je heroin, ekstazi, spid, zloupotreba je više supstanci. Na meniju se nudi i kokain, sada to svako može da kupi i mladima je jako interesantno da uplove u taj svet - kaže Rangelov.

Mladen Nikolić istakao je da je droga postala pristupačna zato što se meša sa svim i svačim.

- Mladi u stvarnom životu nemaju osećaj sigurnosti i navikli su na lažno samopouzdanje i fali im nešto da vas digne - kaže Nikolić.

Informer

Živka Rangelov je navela da mladi često probaju drogu kako bi se socijalizovali.

- Svuda se propagira da se, ako se nešto koristi, da je to in, da će na taj način biti popularni - kaže Rangelov.

Mladen Nikolić istakao je da kokain ne sme da se meša sa alkoholom i da je to urušavanje zdravlja.

- O kokainu imam najgore moguće mišljenje. Iako on nije droga koja će izazvati fizičku zavisnost, ali u stanju pod kokainom ti ljudi su opasni i po sebe i po druge. Kokain izaziva mnoge saobraćajne nesreće, njemu se čini da su bube po njemu. Kokain sa alkoholom stvara otrovno jedinjenje. Mladi dobijaju paranoje i završavaju na klinikama, jer misle da koriste kanabis i kokain, a zapravo ga ne koriste, te supstance se mešaju sa svim i svačim - kaže Nikolić.

Kokain vam daje lažni osećaj da ćete se izboriti sa problemima na poslu.

- Devojčice su kritičnije u poslednje vreme i zloupotrebljavaju sve i svašta. Suočavanje sa posledicama i podizanje svesti je najvažije. Mladi nemaju osećaj o posledicama - kaže Rangelov.

Bonus video: