02.11.2022.

22:38

Foto: Reuters

Vesti

OGLASILA SE AMBASADA SRBIJE U NIKOZIJI! Evo šta se dešava sa srpskim turistima zarobljenim na aerodromu!

Kako su istakli iz srpske ambasade u Nikoziji, prema informacijama svi putnici su smešteni u hotele, gde će sačekati nove termine za letove.

- Dana 2. novembra 2022. godine, zemaljsko osoblje kompanija LGS Handling Ltd i Swissport na aerodromu u Pafosu je oko 16 časova po lokalnom vremenu stupilo u štrajk, nezadovoljno gubitkom određenog broja radnih mesta u pomenutoj službi.

Dogovor između štrajkača i predstavnika Ministarstva transporta je postignut oko 19:30, kako su preneli kiparski mediji i potvrdili predstavnici kompanije LGS u telefonskom razgovoru, a pregovori između dve strane će biti nastavljeni do ponedeljka, kako ne bi došlo do sličnih zastoja u radu aerodroma.

Prema informacijama dobijenim sa aerodroma u Pafosu, svi putnici su smešteni u hotele, gde će sačekati nove termine za letove. Zbog trenutne preopterećenosti telefonskih linija na aerodromu, putnicima se savetuje da se direktno obrate avio-kompanijama kako bi dobili detaljne informacije o novim letovima - stoji u saopštenju ambasade.

Podsetimo, na aerodromu u Pafosu je zbog štajka osoblja zarobljeno više hiljada ljudi, među kojima je i grupa naših državljana.

Od dva sata popodne ništa nije poletelo sa ovog aerodroma, nijedan avion. Štrajkuje celokupno osoblje. Pritom, ne puštaju ljude da izađu napolje iz aerodromske zgrade da ne bio nastao još veći haos. Ljudi koji čekaju ovde su očajni, besni, a neki od njih i plaču. Zaista je haos - rekao je jedan od naših zarobljenih putnika na Kipru.