08.03.2023.

18:00

Foto: printscreen

Vesti

HEROJ SA KOŠARA DOBIJA NOVU BISTU! Čitalac Informera odlučio da izradi i donira NOVU

Bobana Jeremića, vlasnika livnice "Jeremić", potresla je priča koju je Informer danas objavio o ukradenoj bisti palog heroja sa Košara Srđana Stančetića, usled čega je odlučio da izradi novu i donira je porodici i time dodatno oda počast našem junaku.

- Pročitao sam u Informeru da su nepoznati vandali zarad malo novca oskrnavili večni dom našeg heroja. Priča me je jako potresla i odlučio sam da uz pomoć svog porodičnog posla pomognem porodici i malo ublažim bol koju trenutno osećaju time što ćemo izraditi i donirati novu bistu junaku sa Košara - započinje svoju priču Jeremić.

Ovo neće biti prvi put da Boban i njegova porodica doniraju biste i spoemnike nastradalima u ratu i tim humanim gestom pokazuju saosećajnost sa svojim narodom.

- Mi kao porodica često doniramo. Jedna od izradi na koju sam jako ponosan je spomenik malene Milice Rakić nastradale u bombardovanju 1999. godine. Njen spomenik je izrađen u našoj livnici i nalazi se u Tašmajdanskom parku - ističe Boban Jeremić.

Informer

Spomenik nastradale Milice Rakić

Jeremić navodi da uvek pruža podršku svom narodu i da želi da se što više odaje počast ljudima koji su poginuli za svoju zemlju.

- Podržavam svoj narod i dirnut sam pričama porodica čiji su najmiliji poginuli u ratu. Smatram da svako od nas treba da ima želju da oda počast palim herojima našeg naroda - rekao je Jeremić za Informer.

Podsetimo, Srđan Stančetić poginuo je kao stariji vodnik i pripadnik elitne 63. padobranske brigade u zasedi šiptarskih terorista prilikom evakuacije tela potpukovnika Gorana Ostojića, komandanta i načelnika štaba ove brigade. Njegovo telo je pronađeno tri dana kasnije, a na sahrani 3. avgusta 1998. okupilo se celo selo.