• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

08.03.2023

13:06

UKRADENA BISTA HEROJA SA KOŠARA! Porodica i meštani Banovog Polja razočarani - Posle njegove junačke smrti, on je ubijen drugi put

printscreen

Vesti

UKRADENA BISTA HEROJA SA KOŠARA! Porodica i meštani Banovog Polja razočarani - Posle njegove junačke smrti, on je ubijen drugi put

Podeli vest

Bronzana bista heroja sa Košara Srđana Stančetića ukradena je sa groblja u njegovom rodnom mestu Banovo Polje kod Bogatića.

Nepoznati vandali su, zarad malo novca koji može da se dobije njenim topljenjem, oskrnavili  uspomenu na mladića koji je kao pripadnik 63. padobranske brigade u svojoj 24.  godini hrabro položio  život za domovinu 28. jula 1998. godine u sukobima sa šiptarskim teroristima u reonu karaule Košare.

Srđanova majka Dragoslava, koja je krađu biste prijavila policiji i meštani Banovog Polja su uznemireni, razočarani i ogorčeni. 

Foto: Privata arhiva

- Posle Srđanove junačke smrti na Košarama, on je ubijen drugi put. Velika je ovo sramota, a lopovima koji su ukrali bistu očigledno ništa nije sveto - kažu meštani Banovom Polja i veruju da će kupac biste ukoliko je još nije istopio imati toliko ljudskosti da je vrati porodici. 

Srđan Stančetić je kao stariji vodnik i pripadnik elitne 63. padobranske brigade poginuo u zasedi šiptarskih terorista prilikom evakuacije tela potpukovnika Gorana Ostojića, komandanta i načelnika štaba ove brigade. Njegovo telo je pronađeno tri dana kasnije, a na sahrani 3. avgusta 1998. okupilo se celo selo.

U Banovom Polju i danas neguju sećanje na junaka sa Košara, a opština Bogatić je u martu prošle godine odlučila da Drinska i deo Ulice Gliše Maletića promene naziv u Ulicu Srđana Stančetića.

- Na prostorijama našeg fudbalskog kluba "Napredak" postavili smo njegovu spomen ploču, kao i Željka Andrića koji je poginuo u svojoj 29 godini za vreme bombardovanja 1999. godine. Svake godine organizujemo memorijalni turnir u njihovu čast - rekao je Vlada Nikolić, predsednik kluba.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Kako covek moze nisko da padne. KAZNA CE GA STICI PREKO PORODICE A NECE ZNATI ZASTO.

Dragi

pre 1 godinu

Verovatno su to uradili Hrvati iz Žumberka. Sram ih bilo. To Srbin nikad ne bi uradio.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set