16.03.2023.

15:23

Foto: Privatna arhiva

Vesti

TUGA DO NEBA! Preminuo Miloš Mastilović - Hrabri momak izgubio bitku s leukemijom

Vest o njegovoj smrti saopštena je na stranici "Budi human- Humanitarne licitacije."

Podsetimo, Miloš se sa leukemijom borio više od dve godine. Iako je primio 7 hemioterapija, a nakon toga imao i 30 zračenja krvna slika mu se nije oporavila i bolest se nažalost nakon 2 meseca vratila. 

Miloševa majka Vasilija kazala je ranije za naš portal da su za bolest saznali u martu 2021. godine kada je njen sin osetio bol igrajući stoni tenis sa svojim bratom.

- Za bolest smo saznali prošle godine u martu. Miloš je jedan dan otišao sa bratom na stoni tenis i osetio odjednom kako se umara više nego što bi trebalo. Odmah par dana posle dobio je temperaturu i odveli smo ga kod lekara. Nakon niza pregleda ustanovljeno je da ima vodu u plućima, to je neki početni sindrom leukemije koji mi tada nismo znali. Miloš je tada bio lečen mesec dana na pulmologiji u kliničkom centru. Nakon izlaska kada je prošlo 7 dana vadio je standardno nalaz krv i imali smo šta da vidimo. Leukociti su bili veoma visoki. Odmah smo otišli kod hematologa koji nam je iskreno rekao šta to može biti, što se i ispostavilo na kraju - kazala je Vasilija.

Miloš Mastilović sahranjen je danas na Novom Bežanijskom groblju.