• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S.M.

09.08.2022

20:30

MILOŠ JE JEDNU BITKU ZA ŽIVOT DOBIO, ALI SE ONDA BOLEST VRATILA... Jedina šansa mu je transplatacija koštane srži, a za to mu je potrebna naša pomoć! Vremena ima sve manje...

Privatna arhiva

Društvo

MILOŠ JE JEDNU BITKU ZA ŽIVOT DOBIO, ALI SE ONDA BOLEST VRATILA... Jedina šansa mu je transplatacija koštane srži, a za to mu je potrebna naša pomoć! Vremena ima sve manje...

Podeli vest

Miloš Mastilović boluje od leukemije, on se godinu i po dana bori sa ovom opakom bolešću. Miloševa šansa za izlečenje je transplantacija koštane srži koju je neophodno što pre obaviti na jednoj klinici u Nemačkoj

Lečen je po hyper CVAD protokolu, primio je 7 hemioterapija a nakon toga imao je 30 zračenja. Krvna slika mu se nije oporavila nakon zračenja i bolest se nažalost nakon 2 meseca vratila.

Miloševa šansa za izlečenje je transplantacija koštane srži, a da bi otisšo u Nemačku na lečenje potrebno je uplatiti 200.000 evra.

Vasilija Mastilović, Miloševa majka priča za Informer.rs da je porodica do sada lečenje finansirala sama, ali im je pomoć potrebna i moli sve humane ljude da im pomognu svojim donacijama.

Vasilija ističe da su za bolest saznali u martu prošle godine kada je Miloš osetio bol igrajući stoni tenis sa svojim bratom.

- Za bolest smo saznali prošle godine u martu. Miloš je jedan dan otišao sa bratom na stoni tenis i osetio odjednom kako se umara više nego što bi trebalo. Odmah par dana posle dobio je temperaturu i odveli smo ga kod lekara. Nakon niza pregleda ustanovljeno je da ima vodu u plućima, to je neki početni sindrom leukemije koji mi tada nismo znali - priča Vasilija za naš portal.

Kako kaže, kada je Miloš uradio nalaz krvi, imali su šta i da vide. 

- Miloš je tada bio lečen mesec dana na pulmologiji u kliničkom centru. Nakon izlaska kada je prošlo 7 dana vadio je standardno nalaz krv i imali smo šta da vidimo. Leukociti su bili veoma visoki. Odmah smo otišli kod hematologa koji nam je iskreno rekao šta to može biti, što se i ispostavilo na kraju.

Bili smo šokirani

Kada su saznali da njen sin boluje od leukemije bili su šokirani, ali im je razgovor sa dokotrom ulio nadu da je to izlečivo.

- Tada počinje Miloševo lečenje na hematologiji kliničkog centra. Mi smo bili šokirani tom vešću jer pored toga što je leukemija tumor ona je i jedan od težih oblika. Pričom sa doktorima smo stekli nadu da je to izlečivo. Prve predpostavke su bile da Miloš ne mora da radi transplataciju koštane srži.

Foto: Privatna arhiva

Miloš Mastilović

Vasilija kaže da je tokom samog lečenja bilo dosta poteškoća.

- Tokom samog lečenja bilo je dosta poteškoća kako od samih hemoterapija tako i do bakterija. Dva puta je imao sepsu i tu se jedva izvukao. Nakon toga dolazi korona zbog koje je morao biti prebačen u Batajnicu. Završio je 7 hemoterapija i nakon toga 30 zračenja i to bi trebalo da bude to što se njegovog lečenja tiče - emotivna je Miloševa majka.

Bolest se vratila

Kada se nakon 2 meseca od poslednjeg zračenja bolest vratila, Vasilija ističe da su tada bili slomljeni i počeli su da gube nadu.

- Nažalost, za manje od 2 meseca od poslednjeg zračenja Milošu se povratila leukemija. E tada smo bili slomljeni i počeli da gubimo nadu. Odmah smo tražili kontake do nekih od klinika u inostranstvu. Stupili smo u kontakt sa jednom klinikom u Nemačkoj koja je pristala da leči Miloša i dostavila nam predračun koji mora biti uplaćen u celosti kako bi se Miloš lečio tamo.

Za Miloševo lečenje potrebno je 200.000 evra, za porodicu Mastilović je taj iznos nedostižan, pa mole sve ljude dobre volje da pomognu, jer vremena ima sve manje.

- Iznos od 200.000 evra za našu porodicu je trenutno nedostižan, pa smo se obratili fondaciji Budi Human da prikuplja novčana sredstva za Miloša. Miloš se trenutno nalazi u kliničkom centru gde prima hemoterapiju kako bi se bolest zaustavila dok ne skupimo pare za transplataciju, a vreme nam ističe. Potrebno je da 120.000,00 ljudi pošalje jednu poruku i novac bi se skupio - kaže Vasilija.

Više informacija na koji način možete pomoći Milošu u ovoj, najtežoj životnoj borbi možete pronaći OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija