Autor: Informer.rs

18.07.2023.

14:22

Foto: Reuters

Vesti

Drama srpskih turista u Grčkoj! Krenuli sa Tasosa, pa 15 sati bili zarobljeni i čekali!

Pre samo jednog dana pisali smo o petnaestočasovnoj vožnji naših turista na povratku u Srbiju, i to - bez klime. Na ekstremno visokim temperaturama koje su juče zabeležene u celoj Evropi, mnogima je pozlilo, a deca su i povraćala.

Sličnu dramu preživela je još jedna grupa putnika iz Srbije koja je sa Tasosa krenula kući, ali se autobus nakon samo jednog sata i petnaest minuta vožnje pokvario. Z.J. se potom obratila putem društvenih mreža u Fejsbuk grupi Live from Greece.

- U 16:15h krenuli smo iz Potosa sa Tasosa. U 17:30 smo stigli u Keramoti i to je to! Od tog momenta se pokvario autobus i od tada do evo 21:50 h apsolutno ništa se ne dešava! Niti nam daju info o tome kako će problem da se reši ni kada - istakla je autorka teksta i ironično se zahvalila turističkoj agenciji na brizi o putnicima.

Kako dalje navodi, agonija je trajala sve do 8 sati ujutru, a sve vreme su stajali u mestu i čekali.

- Došao je majstor iz Makedonije sa delom oko 4 jutros, pa ne valja deo, budžio i nameštao do 08:00 i tada smo krenuli dalje... Dakle od 17:30 juče do 08:00 jutros smo stajali u mestu i čekali - navela je i dodala:

- Da bar kazu nemamo rešenje, ostaćemo preko noći ovde pa nađite prenoćište ili da nam oni našu... Ovako su se pravili mrtvi, u 23:00 nas obavesti vođa puta da će ipak stići majstor iz Makedonije, a ne drugi autobus i da se udobno smestimo i čekamo. Toliko o agenciji, ni 5 para ne daje za svoje putnike. -

Inače, ovo je samo jedna u nizu neprijatnosti koje su naši turisti imali tokom boravka u Grčkoj. Nedavno je Informer pisao o tome da su Srbima bile zabranjene ležaljke u prva dva reda na Kasandri, ali i da su konobari opazili "da je restoran za nas skup".