23.08.2023.

13:54

Foto: Informer/pink printscreen

Vesti

Ovo je dr Dimitrije koji je malom Lavu dao lek! Evo šta kaže o oporavku (FOTO)

Profesor dr Dimitrije Nikolić iz Dečje klinike u Tiršovoj dao je malom hrabrom Lavu lek i za TV Pink rekao da sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je današnja terapija prošla bez ikakvih komplikacija i da dalje očekuju praćenje pacijenta i oporavak svih motornih funkcija.

- Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je i ovaj poslednji deo terapijskih opcija u nizu kada je lečenje pacijenata sa SMA ispunjen i da uz nešto što je revolucionarna stvar, takođe uz otpočinjanje neonatalnog skirninga na SMA Srbija će postati jedna od zemalja koja primenjuje sve i preventivne i kurativne mere lečenja ovih pacijenata po najvišim medicinskim standardima - rekao je Nikolić.

Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, rekla je da je ovaj lek primilo deset pacijenata iz Srbije koji su na lečenje išli u inostranstvo.

Informer

Dr Dimitrije Nikolić koji je malom Lavu dao lek

- Lečili su se Americi i Mađarskoj. Oni su samostalno plaćali i smeštaj i terapiju... Nezavisno od leka, to su bili ogromni troškovi. Sada svako dete koje se rodi, koje prema kriterijumima struke ispunjava uslove za lekove za SMA će, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, moći će da dobiju o trošku države sve što su do sada morali da izdvoje - kazala je Škodrić.