03.10.2023.

17:10

Foto: Informer

Vesti

Lepa vest za Zapadnu Srbiju: Regionalnom centru za upravljanje otpadom u Ubu pridružile se još četiri lokalne samouprave!

Ugovori o pridruživanju potpisani su sa direktorom Regionalnog centra "Eko Tamnava" Zoranom Petrovićem, u prisustvu ministarke Irene Vujović. Potpisali su ih gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednici opština Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija, Ivan Isailović, Zoran Jeftić i Milan Jovanović.
Otpad sa svojih teritorija odvoze i zbrinjavaju u Regionalnom centru za upravljanje otpadom  i pridružili su se danas jednom od najvećih kapitalnih zelenih projekata u Srbiji - izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kaleniću kod Uba.

Informer

 

U narednom periodu očekuje se početak izgradnje regionalne deponije u selu Kalenić, u opštini Ub.

Na toj lokciji biće izgrađena i kompletna prateča infrastruktura koja obuhvata transfer stanice, reciklažne centre, postrojenje za biološki tretman otpada i druge objekte neophdne za rešavanje jednog od najvećih ekoloških problema Srbije - neadekvatnog upravljanja otpadom.

Realizacijom projekta sistemski će biti rešen problem upravljanja otpadom za gradane Uba, Valjeva, Osečine, Lajkovca, Mionice, Ljigu, Koceljeve, Vladimiraca, Barajeva, Lazarevca i Obrenovca, a od danas i za gradane Krupnja, Malog Zvornika, Loznice i Ljubovije. Svih 15 lokalnih samouprava zbrinjavaće otpad na savremen način, čime će se unaprediti kvalitet života građana građana koji tu žive.