Autor: Informer.rs

14.02.2024.

14:06

Foto: Foto: Shutterstock, Facebook

Vesti

Isplivala dugo skrivana istina: Ovo su dokazi da Srbi nisu granatirali Stari grad u Dubrovniku - sve bila ustaška propaganda! (FOTO)

Na fotografijama se vidi da je zapaljeno nekoliko čamaca uz samo obalu kod Starog grada. Postoje svedočanstva da su na njih prethodno donete automobilske gume i zapaljene, da bi dim bio gušći i da bi izgledalo iz daljine kao da je granatiran Dubrovnik i Stari grad tokom ratova devedesetih, što uopšte nije bila istina.

Informer

Sve fotografije koje su tada objavljivane od strane propagandnih ustaških medija, nastale su iz daljine, tako da se nije jasno moglo videti odakle kreće dim, pa se tako stvarala varka da gori Stari grad Dubrovnika, a ne nekoliko čamaca koji su zapaljeni podmetnutim požarom.

Ove fotografije jasno pokazuju da su podmetnute automobilske gume krivac za dim i požare u Dubrovniku, a ne navodni napadi Jugoslovenske narodne armije, tačnije srpskih jedinica, kako su tada tvrdili mediji u samostalno proglašenoj Republici Hrvatskoj.

Informer

Zapaljene automobilske gume u dubrovačkoj luci

Ovo je bio još jedan pokušaj ustaške propagande da prikaže Srbe kao agresore i koljače, a zapravo je situacija bila itekako suprotna. Narod Srbije i svih srpskih zemalja je bio i jeste poznat po tome što nikada nije dozvolio rušenje i uništenje terirorije i svetinja, a takođe mi Srbi nikada nismo rušili tuđe teritorije i svetinje.