• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2023

18:30

Kleptomani! Hrvati nam oteli još jedno slavno ime! Evo kako se od danas zove aerodrom u Dubrovniku

printskrin wiki

Društvo

Kleptomani! Hrvati nam oteli još jedno slavno ime! Evo kako se od danas zove aerodrom u Dubrovniku

Podeli vest

Dubrovački aerodrom od danas i zvanično nosi ime slavnog astronoma i matematičara Ruđera Boškovića.

Odluka o novom nazivu donesena je u junu, a od danas i na službenim internet stranicama www.airport-dubrovnik.hr je istaknut novi naziv.

Hrvati imaju patološki nagon za krađom srpskog nasleđa, pa su tako posle Nikole Tesle na kovanicama evra ovog puta odlučili da aerodrom u Dubrovniku ponese ime poznatog astronoma Ruđera Boškovića, jednog od 100 najznamenitijih Srba svih vremena!

Foto: prinstscreen

 

Domaći stručnjaci oštro su osudili taj novi skandalozni potez ustaša, uz napomenu da sve to rade zbog ogromne mržnje prema Srbima!

Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kaže da je sve to posledica toga što se Hrvatska nije suočila sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

- U Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje prema svemu što je srpsko, ali sa druge strane imaju tendenciju da krivotvore istoriju, da otimaju srpske naučnike i pretvaraju ih u Hrvate. Međutim, to nije ništa novo. U Hrvatskoj to traje više od jednog veka. Ono što je važno jeste da naše institucije moraju osuditi pokušaj otimanja istorije - smatra Linta.

Podsetimo, pre Ruđera Boškovića hrvatski kleptomani prisvojili su i Ivu Andrića i Nikolu Teslu. Iako su se ovi velikani celog života deklarisali kao Srbi, hrvatski mediji su ih bez srama prisvojili i predstavili kao svoje najveće naučnike i pisce. Samo zato što su rođeni na tlu današnje Hrvatske ili, kako kažu, u "hrvatskoj dijaspori", misleći na Mostar, rodno mesto pesnika Alekse Šantića.

Koliko nemaju stida i srama i koliko žele da poseduju sve što je srpsko, potvrđuje i činjenica da je Zagreb planirao i da Novaka Đokovića proglasi za Hrvata, i to usvajanjem posebnog zakona!?!

Predlog zakonskog propisa kojim bi se od Srbije "oteo" Đoković došao je kao odgovor Zagreba na novi srpski Zakon o kulturnom nasleđu, kojim se štite umetnička dela Srba katolika iz Dubrovnika.
- Novak je staro hrvatsko ime, a Đokovićevi deda i baba su iz Vinkovaca - objasnio je tada Ranko Matasović, profesor na Odseku za lingvistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija