Autor: Informer.rs

03.04.2024.

14:06

Foto: Tanjug

Vesti

Pali su i podlegli povredama: Oglasio se Planinarski savez u vezi sa tragičnom pogibijom alpinista iz Srbije

Dvojica planinara iz Srbije, Žarko Čiče (42) i Miloš Ristić (33), poginula su na području planine Triglav na Julijskim Aplima. Njihova tela su pronađena u utorak, 2. marta, saopštila je slovenačka policija

Povodem nesreće koja se dogodila Planinarski savez Srbije izjavio je saučešće porodicama nastradalih.

- Planinarski savez Srbije izražava saučešće porodicama, prijateljima i planinarskoj zajednici u regionu povodom tragične pogibije dvojice državljana Srbije, Žarka Čiče i Miloša Ristića na severnoj strani Triglava u Sloveniji - navodi se u saopštenju.

Gorska služba spasavanja Slovenije objavila je da su tela planinara pronađena u utorak ispod Slovenske smeri na 1.600 metara nadmorske visine, posle pretrage terena policijskim helikopterom, pošto je ranije prijavljen njihov nestanak. Navodi se da su u subotu, u teškim vremenskim uslovima pali i podlegli povredama. Istraga je u toku i čeka se zvaničan izveštaj.

Informer

 

- Planinarski savez Srbije žali za izgubljenim životima alpinista iza kojih su impresivni poduhvati i čiji gubitak je nenadoknadiv za porodice, kao i celu planinarsku zajednicu u Srbiji i šire - dodaje se u saopštenju.

Zajedno sa poginulim planinarima trebalo je da pođe i alpinista Zoran Pernjaković koji je ispričao kakav je bio njihov plan i kako je nažalost došlo do nesreće. Međutim, zbog najavljenih loših vremsnkih uslova Zoran je odustao od te avanture.