Autor: Informer.rs

31.05.2024.

15:26 >> 15:28

Foto: Instagram printscreen

Vesti

Elena posekla prst, pa jedna spasila živu glavu: Borba je bila neizvesna, ključnu ulogu odigrao stručnjak iz Beograda! (FOTO)

Upravo se to dogodilo mladoj banjalučkoj fizioterapeutkinji Eleni Milašinović kada se početkom februara ove godine slučajno povredila na poslu. Naime, naizgled bezazleni pad koji se dogodio u studiju za masažu i fizikalnu terapiju u kojem radi i otvorena rana na prstu, koja nije bila velika, na kraju su doveli do toga da je umalo izgubila prst, šaku, a na kraju i život.

- S ciljem da zaštitim glavu te da se ne bih još gore povredila, prilikom pada dočekala sam se na ruku. Videla sam ranu na prstu čim sam ustala. Iako nije bila velika, nisam htela da sve prepustim slučaju i odmah sam otišla kod lekara, radi prevencije - rekla je ova mlada Banjalučanka medijima.

Po dolasku na pregled i rendgenski snimak, potvrđeno je da nema preloma, a na šaci je stavljen gips. Nadajući se da je ovo kraj priče, Elena je potom otišla kući.

Međutim, posle nekoliko sati, Elenino zdravstveno stanje se pogoršalo...

- Ruka je bila otečena sve do ramena, bolovi su bili jaki, a dobila sam i visoku temperaturu. Kao medicinski radnik znala sam da je situacija ozbiljna i da nešto nije u redu. Nakon ponovnog odlaska u bolnicu, dijagnostikovan mi je visok CRP, a onda, nažalost, i sepsa, tada je počela borba za moj života - kaže Milašinovićeva i dodaje da je od tog trenutka počela da računa svoje vreme kao život koji je imala pre i život posle ove povrede.

- U Banjaluci je urađeno nekoliko operacija i lekari su uspeli da mi spasu život, na čemu sam zahvalna, ali prognoze za prst nisu bile dobre. Pretposlednjeg dana su mi predložili amputaciju prsta i zakazali. Ja sam neko ko bavio se ovim poslom od svoje šesnaeste godine, tako da mi je pomisao da izgubim deo ruke bila nepodnošljiva.

Elena, samohrana majka dvoje dece, kvalifikovani fizioterapeut sa 16 godina iskustva, edukator za masaže i druge fizioterapeutske tehnike i sudija na takmičenjima na svetskom nivou, tada je odlučila da pomoć za svoju ruku i budućnost potraži u Beogradu.

Presudnu operaciju spasavanja prsta izveo je doktor mikrohirurg Tomislav Palibrk.

- Operacija je uspešno završena i primam određene terapije. Oporavak još nije završen, ali se nadam da ću uskoro moći da se vratim svom "starom" životu i poslu koji volim. Izuzetno sam zahvalan doktorku jer mi je spasao i život i karijeru. Moji prsti su najvredniji alat za moj rad i u ovom trenutku osećam samo veliku sreću i olakšanje - kaže Milašinović uz osmeh.

Ono što je takođe važno naglasiti jeste da je Elena, pored masaža, postigla i vrhunske rezultate u plivanju, kao i da je sudija na plivačkim takmičenjima, što njen uspeh sa spasavanjem ruke čini još većim.

Kaže da je upravo to sport kojem je posvetila detinjstvo i mladost. Zahvaljujući uspešnoj operaciji, plivanje i fizioterapija su nešto što će moći da radi u budućnosti.