16.06.2024.

11:00

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Đurđev ističe: Požar u pogonu pekare predstavlja diverziju srpskoj privredi! Ovo je opomena resoru prehrane i veoma je važno da se slučaj do kraja rasvetli!

- Hrana je kao resurs danas presudan stub za suverenitet neke države, jer generiše ne samo opstanak nacije već i zdravlje nacije - rekao je Đurđev.

Kako kaže, ono što je za njega daleko značajnije reći jeste, da sigurno među gledaocima postoje oni kojima se dešavaju slični napadi i ataci, a da ne mogu da progovore o tim problemima.

- Danas je važno da otvorimo ovu temu i rasvetlimo sve nepravde koje se dešavaju na najvažnijim pitanjima sa kojima se ne suočava samo naš narod - rekao je Đurđev gostujući na TV Pink kod Jovane Jeremić. 

Ističe da je suverenitet jako bitan. Podvukao je paralelu sa turizmom, koji je takođe, kako dodaje, jedna jako bitna privredna grana Srbije. Kako kaže, podatak od pre dva dana kaže da je Srbija prva na svetu po stopi priliva novca od turizma.

- To je sve zahvaljujući državnoj politici Srbije, koja je odredila političku trasu da se ne uvode sankcije Rusiji, gde drže do svog suvereniteta i međunarodnih savezništava, što je indukovalo da Srbija ima preko 700 hiljada stranih turista samo iz Rusije - rekao je Đurđev.

Kako kaže, jako je bitno utvrditi ko su ljudi koji su zaduženi da reaguju odmah kada se dogodi jedna vrsta diverzije. Dodaje da pekarska industrija AS zapošljava jako veliki broj ljudi.