Autor: Informer.rs

02.09.2024.

15:21

Foto: Informer

Vesti

VAŽNE INFORMACIJE ZA STUDENTE: Evo koliko novca ćete morati da izdvojite za hranu i smeštaj u studentskom domu

Brucoši od danas mogu da predaju dokumentaciju za smeštaj u studentskim domovima u Beogradu.

Konkurs za smeštaj traje do 16. septembra, a prijave se mogu obaviti svakim radnim danom od osam do 15 časova u Studentskom domu Karaburma.

Od dokumentacije je potrebno da prilože overene fotokopije svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, uverenje sa visokoškolske ustanove da su prvi put upisani u prvu godinu na teret budžeta, uverenje o prihodima iz jedinica lokalne samouprave po članu domaćinstva za prvih šest meseci ove godine, lična karta i indeks na uvid.

Još se ne zna koliko će mesta biti obezbeđeno za brucoše. Prošle godine je je mesto u domu dobilo 1.230 studenata prve godine.

Za mesto u domu važan je uspeh iz srednje škole. Maksimalan broj bodova koji brucoši mogu da dobiju po tom kriterijumu je 40. Drugi važan parametar je socijalno-ekonomski status, odnosno materijalni uslov gde studenti mogu ostvariti nula ili maksimalno jedan bod po tom osnovu.

Preliminarne rang liste biće objavljene odmah nakon završenog roka za prijave, već 17. septembra, a prigovori se mogu uložiti do 24. septembra.

Nakon isteka roka za prigovore biće objavljena konačnu rang listu 25. septembra,  i na osnovu konačne rang liste obavljaće se raspodela mesta.

Cene smeštaja u studentskim domovima zavise od kategorije doma i strukture sobe i kreću se na mesečnom nivou između 1.300 za četvrtu kategoriju, i 3.190 dinara.

Cena hrane u studentskim menzama je 266 dinara na dnevnom nivou - 56 dinara je doručak, 90 dinara je večera, i 120 dinara je ručak.

Za studente ostalih godina prijava za mesto u domu počinje od 16. septembra i traje do 31. oktobra.