27.10.2024.

17:14

Foto: Shutterstock

Vesti

Temperatura pada za 10 stepeni! Meteorolog otkrio: Ovog datuma kreće prodor hladnog vazduha!

Meteorolog Ivan Ristić najavio je značajno pogoršanje vremena koje nam sledi u naredna dva dana.

- Miholjsko leto i prolećne temperature trajaće još samo sutra. Već od utorka očekuje nas postepeni pad temperature kada ćemo imati niske oblake i pojačanu maglu. U kotlinama temperatura će ići do 15 stepeni, dok u predelima sa više sunca živa će meriti od 17 do 21 stepen, i ovakve temperature će se zadržati do nedelje  - ističe meteorolog Ristić.

Kako navodi naš sagovornik, od nedelje, 3. novembara, sledi drastično zahlađenje kada će temperatura pasti za čak 10 stepeni.

- U nedelju dolazi do snažnog prodora hladnog vazduha što će za posledicu imati veliki pad temperature. Očekuje se da temperatura padne za 10 stepeni. Tada ulazimo u prave novembarske temperature, ali ostajemo pod uticajem anticiklona, što znači da još uvek neće biti snežnih padavina - zaključio je za Informer meteorolog Ristić. 

Informer

 

RHMZ: Narednih sedam dana jutra sa mrazom, tokom dana maglovito

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnoviju prognozu za naredni period. 

Sutra ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne, juzne i jugoistočne Srbije biće maglovito, ponegde i sa slabim prizemnim mrazom, a tokom dana biće pretežno sunčano i toplo - navodi se u prognozi RHMZ.

Informer

 

Kako navodi RHMZ, duvaće slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od 2 do 12 stepeni, najviša dnevna od 20 do 25.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo.  Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar.  Najniža temperatura od 10 do 12 stepeni, najviša dnevna oko 23.

Tokom idućih sedam dana jutra će biti hladna, ponegde uz slab prizemni mraz, a u nižim predelima uz maglu ili nisku oblačnost koja se ponegde može i duže zadržati.

Vreme će biti umereno do potpuno oblačno u većini mesta suvo, a tek ponegde sa slabom kišom. 
Najviša dnevna temperatura biće u granicama proseka za ovaj period godine od 17 do 21 stepeni. 

Prema prognozi RHMZ, krajem perioda očekuje se jače naoblačenje i osetno zahlađenje.