• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2024

19:46

Stiže jako zahlađenje, ali i sneg! Srbija na udaru Azorskog ciklona: Kreće smrzavanje!

Shutterstock

Društvo

Stiže jako zahlađenje, ali i sneg! Srbija na udaru Azorskog ciklona: Kreće smrzavanje!

Podeli vest

U trećoj dekadi oktobra jutra će biti hladna, mestimično i maglovita, sa slabim prizemnim mrazom, javlja RHMZ. Od sledeće nedelje očekuje nas i slabljenje Sibirskog anticiklona, a jačanje Azorskog, otkrio je meteorolog Ivan Ristić.

Polako ulazimo u "novembarski mod" i sve hladnije vreme, ističe meteorolog Ristić. 

- Kada je reč o Sibirskom anticiklonu govorimo o vremenu sa puno jugoistočnog vetra, košave, i takvo vreme nam se vraća sutra, ali od sledeće nedelje već slabi i dolazi Azorski, za koji je karakterističan severozapadni vetar, njega nema puno, ali donosi maglu i hladnije vreme - objašnjava meteorolog Ristić.

 

Nakon relativno toplog i u košavskom području vetrovitog vikenda, sledeće nedelje, sa skretanjem vetra na severozapadni smer ulazimo polako u "novembarski mod" i niže temperature, kaže sagovornik.

- Od utorka 29. oktobra u jutarnjim časovima velika šansa za maglu, ali i nisku oblačnost tokom dana. Najviša temperatura u padu i kretaće se od 12 do 15 stepeni Celzijusovih - navodi Ristić.

Foto: Zoran Sinko

 

Evo kada stiže jače zahlađenje i sneg

Prvo jače zahlađenje u Srbiji, otkriva Ristić, očekuje se krajem novembra kada su moguće i prve pahulje u nižim predelima.

- Prvi sneg pašće krajem novembra, znam da su ljubitelji snega nestrpljivi, ali ne brinite ove zime će ga biti mnogo više - uverava meteorolog.

Ristić napominje i da Srbiju napokon čeka prava zima, ni nalik onima od prethodne dve godine, koje su više priličile, kako kaže, severnoj Italiji.

- Zima će biti normalnija, u celoj zemlji se očekuje više snežnog pokrivača. U severnom delu zemlje trebalo bi da sneg u proseku pada 16-17 dana, a južnije i više - zaključio je sagovornik.

Foto: pritnskrin

 

RHMZ objavio sezonsku prognozu

RHMZ je objavio i sezonsku prognozu vremena do aprila 2025. godine u kojoj najavljuje da će novembar biti topliji i prosečno vlažan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija