04.09.2023.

09:00

Foto: Dejan Milićević

Vesti

ESTRADAnje! Mili Čolić: Sve je to šou-biznis!

Živimo postmodernu, u kojoj je sve dozvoljeno, osim onoga što nije. Spisak svega što ne bi trebalo da radite ili govorite svakog novog dana postaje sve duži. Od izuzetne važnosti je da budete politički korektni, makar i prividno.

Zbog oštrijeg stava prema jednom reperu koji je gostovao u emisiji koju sam vodio, proteklih dana sam pretrpeo mali linč na društvenim mrežama. Ni prvi ni poslednji put. Ništa ne može da se uporedi s fanovima Kije Kockar i Milice Pavlović koji su me napadali kad god sam ih kritikovao. Izdržao sam i ovaj. Zašto ne bih? Nisam spominjao ni Kiju ni Mici.

Davno sam naučio šta je to šou-biznis. Kažu ne možeš svima da se dopadaš. Dodao bih da ne treba svima da se dopadaš i naglasio da neću svima da se dopadam. Taj "linč" na društvenim mrežama je sasvim bio u redu. Najveći broj komentara nisam pročitao, vrlo inteligentne sam lajkovao srednjim prstom, jer to i inače radim, a vlasnike profila s kojih su stizale uvrede, kletve i pretnje sam blokirao. Svakog čuda tri dana dosta.

Informer

 

Publika nije glupa, ali ima pamćenje kokoške i zlatne ribice. Zaboravi i brže nego što mislimo mi "linčovani". Pored toga, publika nikako da nauči da na estradi stvari nikada nisu onakve kako izgledaju. Najčešće su mnogo gore. Tako je i ovaj put kada je u pitanju "sporni" intervju s trenutno prepoznatljivim i popularnim reperom.

Iako me je pola miliona ljudi iskritikovalo i praktično pljunulo, meni nije žao što ja o sebi imam do te mere dobro mišljenje da me nijedan komentar nije pomerio iz težišta. U redu, okrznuo me je, ali me nije poljuljao ili ne daj Bože ranio.

Da zaključim. Kada rešite da budete ispred kamere, u prvom planu i kada imate društvene mreže sa svojim imenom, prezimenom i svojom fotografijom, onda morate biti spremni na sve. Svi koji su me juče kudili, danas su mi to oprostili, a već sutra će me hvaliti. I tako će biti u svakoj narednoj situaciji koja neće biti ni prividno politički korektna i koja neće biti po volji većini. Zahvaljujući najboljim prijateljima priznao sam sebi da sam u jednom momentu preterao dok sam intervjuisao repera. Zahvaljujući sebi shvatio sam da bih ponovo bio isti, a jedina stvar koju bih promenio ne bi bila sarkastična konstatacija. Idemo dalje, jer sve je to šou-biznis.

Hvala svima koji su pisali, osuđivali i hvalili. Na kraju ste mi samo učinili uslugu. Posebno hvala Ž. K. i A. B. Znaju one zašto.