14.06.2018.

19:45

Foto:

Vesti

HARADINAJ NA SILU PRAVI 'VOJSKU KOSOVA': Napraviće je, ako treba, i protiv volje i Srbije i NATO?

- Uzimajući u obzir da su nam za formiranje vojske potrebne dve trećine glasova u Skupštini, uključujući i glasove srpskih poslanika, ne možemo da računamo da imamo te glasove. U određenom trenutku bićemo primorani da 'vojsci Kosova' mandat damo zakonom - rekao je Haradinaj.

Nemaju podršku

Formiranje tzv. vojske Kosova je nemoguće jer Albanci nemaju podršku međunarodne zajednice. Ovakve izjave služe jedino da dodatno destabilizuju situaciju na Kosovu i da vrše pritisak na Srbiju, kaže analitičar Mišel Zubenica.

Komentarišući Haradinajeve najnovije pretnje, ministar odbrane Aleksandar Vulin naglašava da Srbi ne podržavaju formiranje 'vojske Kosova' i naglašava da ona neće ni biti formirana.

SRBI SU OK! RUSKINJE, NEMOJTE SE SEKSATI SA AMERIMA, NEMCIMA, BRAZLCIMA...! Duma izdala 'pravilnik' za seks na SP!

- Čak i po tome što oni zovu zakonima, ne mogu da formiraju vojsku bez glasanja Srpske liste, a Srpska lista neće glasati. Pokušavaju da nađu Srbe, njih dvojicu ili trojicu, zatim da ih školuju u Makedoniji i misle da će na taj način pokazati da Srbi podržavaju 'vojsku Kosova'. Međutim, bezuspešno, jer Kosovo nije država - podvlači Vulin.

Na drugoj strani, general u penziji Božidar Delić ističe da treba biti oprezan jer se mesecima radi na formiranju ove "vojske".

SRPSKE SLUŽBE PROVALILE BRITANCE: U BiH dolazi 40 britanskih obaveštajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu!

- Pripreme za formiranje 'vojske Kosova' odavno su završene. Tu mislim na organizacione, kadrovske i materijalne zadatke. Albancima pomažu njihovi prijatelji iz EU i Amerike. Zakon po kom je potreban konsenzus, odnosno saglasnost Srba, može se promeniti. Sigurno je da im niko iz sveta to neće zameriti. Haradinaj će se pohvaliti i sa Srbima koji će biti pripadnici te 'vojske' - objašnjava Delić.

Tagovi: