18.10.2018.

22:28

Foto:

Vesti

ĐILAS SPREMA NOVI ŽESTOK UDAR NA INFORMER: Bestidni tajkun traži 9 godina zatvora za glavnog urednika Vučićevića?!

Posle prve krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u kojoj je zatražio tri godine robije, žuti tajkun sada nastavlja udar na Informer.

- Đilas je odlepio kada je video da ga se Informer nije uplašio. On nije očekivao ovako žustar odgovor Informera, pa je izgubio živce. Sada traži da se podnesu još dve krivične prijave i da Vučićević ide na bar devet godina robije - prenosi naš sagovornik, inače blizak politički saradnik tajkuna.

Dragan Đilas juče uporno nije odgovarao na pozive i poruke novinara Informera. O njegovom strašnom pritisku na naš list nisu hteli da govore ni ostali takozvani lideri Saveza za Srbiju.
Na drugoj strani, poslanik SNS Vladimir Orlić ocenjuje da tajkun Đilas radi ono što jedino ume.

- Preti, hoće da hapsi i gasi medije, jer ne prihvata da je zauvek prošlo vreme u kome su mediji drhtali pred njim, kad je zatvarao, oduzimao dozvole i izbacivao na ulicu svakog ko je odbio da bude deo njegovog kartela. On je pravi lider ljotićevaca i ostalih fašista koje je okupio u tom svom savezu. Slika i prilika svih koji prete silovanjima i vešanjem na Terazijama - podvlači Orlić.

UNS: Nedopustiv pritisak Đilasa

Udruženje novinara Srbije poručilo je, komentarišući ovaj slučaj, da "političari treba da se uzdrže od krivičnih prijava protiv medija i da zaštitu svojih prava i interesa ostvaruju u parničnom postupku".

"Novinari i mediji su se izborili za ukidanje zatvorske kazne za klevetu. Krivična prijava Đilasa protiv urednika Informera predstavlja samo pokušaj da se na drugi način novinarima preti kaznom zatvora", navodi se u saopštenju UNS.

Lider SRS Vojislav Šešelj pak kaže da se Đilas nije dobro konsultovao sa pravnicima pre nego što je podneo krivičnu prijavu, jer očigledno i ne zna šta se definiše kao "govor mržnje".

- Činjenica je da u tekstovima Informera govora mržnje protiv Đilasa nije bilo. Zato je ovo idiotluk. Prema dokumentima Saveta Evrope, govor mržnje je ispoljavanje mržnje na osnovu rasne, nacionalne i verske pripadnosti. Dakle, niko Đilasu ne osporava niti rasu, niti naciju, niti versku pripadnost. Nema govora mržnje! - zaključio je šef radikala.

DOKAZ BRUKE I SRAMOTE JAVNOG SERVISA! Na RTS-u ni reči o Đilasovim napadima na Informer!

NEBOJŠA BAKAREC: Tajkun Đilas pokušava da zastraši medije i odvrati ih od kritika uperenih protiv njega!

(FOTO) SADA IM NE VALJAJU VREDNI I POŠTENI LJUDI! Đilasov pajtaš Veselinović nazvao radnike IZRODIMA!

Tagovi: