25.11.2018.

17:34 >> 17:35

Foto:

Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ: Vojvodina će ponovo biti na čelu NAPRETKA I PROSPERITETA SRBIJE!

U intervjuu za Dnevnik RTV povodom 100. godišnjice od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji koja je obeležena danas u Novom sadi otkrivanjenm spomenika kralju Petru I Karađorđeviću i svečanom akademijom, Vučić podseća da je Novi Sad dobio tri fabrike, koliko nije za 40 godina, koje zapošljavaju 5.000 ljudi.

"Vaša kuća dobija novu kuću, modernu zgradu, lepšu i bolju od prethodne, koju su agresori srušili. Obnovili smo i obnavljamo kompletnu infratsrukturu, gradimo nove puteve, uradićemo brze saobraćajnice i autoput prema Zrenjaninu, Zrenjanin - Beograd. U Zrenjanin dolazi jedna od najvećih kineskkih investicija, otvorio sam pre neki dan fabriku u Kuli, prvu posle mnogo vremena, a Kula je nekad bila industrijski centar...", nabrojao je Vučić.

Ukazao je da mnogo treba da se uradi u Bačkoj Palanci, Baču, Vrbasu, Somboru i Apatinu, kada je reč o Južnobačkom okrugu, kao i u Kikindi.

Zrenjanin će, kaže, biti potpuno drugačija slika, a sa njim i druge opštine u srednjem Banatu, Žitište, Sečanj, Srpska Crnja..., kada "Linlong" dođe i započne posao.

Dodao je i da će Pančevo, sa dolaskom ZF-a, uz očekivanje da će ta kompanija doći sa RND centrom, biti potpuno drugačiji grad, a onda ostaje da se u južnom Banatu uradi dosta u manjim opštinama, poput Alibunara, Plandišta, Kovina...

Radiće se, kaže, na razvoju turizma, ali pre svega na zapošljavanju, kao i na dovođenju sve više naučno intraživačkih centara u Vojvodinu. 

"To je naša budućnost. Verujem da će Vojvodina, koja je mnogo godina, do pre 30 godina, bila ispred centralne Srbije, a sada ne računajući Novi Sad, ima mnogo siromašnih, uz podršku države ponovo biti na čelu naše kolone napetka i prosperiteta. Sve što može da uradi država će uvek dati i mnogo više nego do sada", poručio je Vučić.

Kako kaže, na današnjem obeležavanju 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji čule su se jasne poruke da je Srbija otadžbina ili domovina svima, a ne samo Srbima.

Presrećan je, kaže, ponosan i počastvovan što je danas otkrio spomenik kralju baš u Novom Sadu.

- Lako je imati spomenik kralju Petru Prvom u bilo kom gradu u centralnoj Srbiji, ali ovde u Novom Sadu, to je posebna čast i naročiti ponos - rekao je Vučić.

Takođe, srećan je što su ljudi aplaudirali kada je govorio o Majdarima.

- Nisu svi Mađari srećni zbog 1918. i nemoguće je da budu ali oni danas, nadam se, doživaljavaju Srbiju kao svoju domovinu isto toliko koliko mi poštujemo njihovu ogromnu ljubav prema Mađarskoj i mađarskom narodu i dobro se razumememo, rekao bih nikada bolje - ocenio je Vučić. 

Mislim i da sa drugima - Rumunima, Slovacima, Ukrajincima i Rusinima, i Makedoncima.... živimo dobro, ali uvek može još bolje, kaže Vučić.

- Ali, oni dele sve naše probleme i muke i oko želje za poboljšanje životnog standarda i oko svih drugih iskušenja, teških političkih, kroz koje kao zemlja i narod moramo da prođemo - ukazao je on. 

Komenatarišući aktuelnu situaciju na KiM, Vučić kaže:

- Mi ćemo sada kao država i naš narod na KiM svakako dana, od danas pa ko zna do kada, morati da se borimo sa tim i drugim problemima.To je za nas veliki izazov, teška borba, teška muka, ali ćemo biti uz svoj narod i uspevaćemo i simbolično i suštinski ćemo pokazivati da ne mogu da ugroze opstanak našeg naroda - poručio je Vučić. 

Srpska država je snažnija nego što je bila, uspešnija nego što je bila, ponovo je počela da pobeđuje i verujem da ćemo uspeti da izađemo iz ovih problema, da će rezultat na kraju - uz sve naše muke i probleme - da smo sačuvali mir i da je Srbija opet pobedila. 

Na konstataciju novinara da atmosfera danas u društvu ne ide u prilog tezi da su Vojvođanke pre 100 godina bile prve žene u Evropi koje su dobile pravo glasa, Vučić kaže da ne možemo očekivati da danas svi misle isto, a naročito ne u eri društvenih mreža.

- Nemojte da očekujete da svi misle isto i nemojte da očekujete da je to posebno moguće u eri društvenih mreža. Ne postoji zemlja u svetu u kojoj ta vrsta etra nije zatrovana jer uvek morate da budete krivi svima za sve - rekao je Vučić.

Kaže da je cilj države da ima normalno društvo koje teži razvoju, uz "spuštanje strasti kada je to moguće", ali ne po cenu, ističe, urušavanja različitosti.
 

(VIDEO) VUČIĆ PRED VIŠE OD 12.000 GRAĐANA U NOVOM SADU: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas!

Tagovi: