29.11.2018.

21:02

Foto:

Vesti

HARADINAJ SKROZ POLUDEO: Boli me ku*ac za Trampa! Ne pada mi na pamet DA UKINEM TAKSE OD 100 ODSTO!

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj odlučio je, po svemu sudeći, da potpuno zarati sa Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno predsednikom Donaldom Trampom!

Posle poruke Trampovog najbližeg saradnika, državnog sekretara Majka Pompea da Priština hitno mora da ukine sumanute takse od 100 odsto na uvoz sve robe iz Srbije, Haradinaj je oštro odgovorio da to nikada neće uraditi. Najbližim saradnicima je doslovce rekao: "Boli me ku*ac za Trampa!"

Preti mu smena

Kako prenose naši odlično obavešteni diplomatski izvori iz Prištine, Haradinaj sve više gubi kontakt sa realnošću i postaje sve opasniji za mir u celom regionu.

Haradinaj: Hvala NATO, Kosovo je bezbedno

Ramuš Haradinaj prisustvovao je primopredaji dužnosti u komandi Kfora i tom prilikom je izjavio da je zahvaljujući NATO paktu Kosovo postalo "siguran dom svih građana".
- Naša sloboda je kulminacija koju smo ostvarili zajedno sa saveznicima. Zahvaljujući NATO, Kosovo je bezbedan dom svih, bez razlike - naveo je Haradinaj.

- Kada je čuo za poruku Pompea, kada mu je rečeno da SAD očekuju momentalno povlačenje odluke o taksama, Haradinaj je pobesneo. Psovao je, bacao stvari po svom kabinetu. U jednom trenutku je čak rekao: "Boli me ku*ac za Trampa! Ta budala će ionako uskoro da izgubi vlast u Americi!" - prenosi Informerov sagovornik. Prema njegovim rečima, Haradinaj bi zbog ovakve politike lako mogao da ostane bez vlasti u Prištini.

- Koliko god i oni bili ekstremni, Tači i Kadri Veselji ipak nisu ludi, pa da misle kako je moguće ući u otvoreni sukob sa Amerikom. Ukoliko Haradinaj nastavi sa svojom tvrdoglavom politikom, vrlo je moguće da oni sruše vladu... - procenjuje jedan od izvora Informera.

I dok se niko od šiptarskih zvaničnika nije oglašavao ovim povodom, šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da je dosta igara jer se zna da se na Prištinu može izvršiti uticaj.

- Ne očekujem brzu reakciju na naš zahtev Sekretarijatu CEFTA za konsultacije. Preduzeli smo sve što je predviđeno tim sporazumom, ali bez jačeg međunarodnog pritiska onih koji su stvorili lažnu državu Kosovo i koji je sponzorišu, ne verujem da će brzo doći do ukidanja taksa. Srbija neće preduzimati mere koje bi nekima omogućile da nas stave u isti rang sa Prištinom. Očekujemo da prestanu sa igrama za koje svi znamo da nisu istinite - podvlači Dačić.

Ništa samostalno

General Božidar Delić kaže da je činjenica da Šiptari nikada neće sami povući neki važan politički potez.

- Šiptari igraju kako im Amerikanci sviraju, a igra je u svakom slučaju protiv Srbije. Ako Haradinaj nešto izjavi, onda mu je to dozvoljeno jer je to deo scenarija. I pored toga što je albanski lobi izuzetno jak u Americi, ovakva Haradinajeva izjava bi značila kraj njegove karijere. Osim ako nije usmerena samo prema Srbima, a mislim da jeste. Neko, SAD ili EU, procenio je da ove takse i pritisak na Srbiju daju bolji rezultat od političkih mera koje su dosad korišćene - zaključuje Delić.

AUTOGOL HARADINAJA I VAŠINGTON POSTA! Jelena Milić razobličila pamflet premijera lažne države Kosovo!

TAČI U SAD DOBIO KRILA: Nema sporazuma bez recipročnog priznavanja Kosova i Srbije!

Tagovi: